Hírességek, akik a Q10-re esküsznek

2023. december 18.
A Q10 koenzim a szépségipar egyik legizgalmasabb, és az anti-aging terén legtöbbet ígérő összetevője, amelyet hírességek sokasága is kitartóan beépít a szépségrutinjába különböző bőrápolók és szépségtermékek formájában. Utánajártunk, kik és miért is szeretik a Q10-et a bőrfiatalításban nagyot alkotó szereplőként!

A szépségipar előszeretettel fedez fel újabb és újabb kedvenceket, de kevés az olyan összetevő, amely valóban ki is állja az idő próbáját. A Q10 koenzim (vagyis más néven ubikinon) éppen ilyen. A NIVEA márka bőrápoló termékei között már 25 éve szerepel kiemelt helyen a Q10 termékcsalád, amelynek tagjai kifejezetten hatékonynak bizonyultak a bőröregedés elleni küzdelemben. Nem véletlenül, ugyanis hihetetlenül népszerűek lettek az elmúlt évek során – nők sokasága emeli le a polcokról a Q10 erejével szépítő termékeket, a hűséges rajongók között pedig hírességek is akadnak szép számmal. Lássuk, miért is építik be a beauty-rutinjukba a Q10 koenzimmel szépítő termékeket olyan sokan. 

Mit tud a Q10? A siker kulcsa.

Az 1990-es évek elején a Beiersdorf laboratóriumaiban szakértők követték nyomon amerikai és brit tudósok kutatásait, akik felfedezték és tanulmányozták a Q10 koenzimet. Hamar kiderült, hogy ez az egyik legnagyobb felfedezés az öregedésgátló bőrápolás területén, a Q10 koenzim pedig azóta már az arc- és testápoló termékek egész sorának alkotóelemévé vált.

Nem véletlenül, a vitaminszerű anyag ugyanis igazi jolly joker a bőrápolásban. Nélkülözhetetlen az energiatermeléshez, és ahhoz, hogy a bőr be tudja tölteni alapvető funkcióit, mint például a regenerációt és a helyreállítást. Ezenkívül a Q10 hatékony antioxidáns, küzd a szabad gyökök ellen, amelyek további károsodást okoznak sejtjeinkben és felgyorsítják az öregedés jeleit. Emellett erősíti az elasztin és a kollagén termelődését és hatékonyan megfiatalítja a meglévő bőrsejteket is.

Míg fiatal korunkban elegendő Q10 koenzim van a szervezetünkben, addig a szintje körülbelül húsz év után fokozatosan csökkenni kezd. Mivel létfontosságú antioxidáns és kulcsfontosságú az energiatermelési folyamatban, a Q10 csökkenése sajnos hajlamosabbá teszi a bőrünket az öregedésre és ráncosodásra, így érdemes ezt külsőleg pótolnunk, és a szépségrutinunkba állandó jelleggel felvennünk, bevált, a Q10 erejével szépítő, tápláló kozmetikumokat.  

Hírességek Q10 kedvencei

Jennifer Aniston, színésznő

Bár a rajongók milliói elsőként a haját említik a varázsaként, de a színésznő számos fronton profi a szépségápolásban. A Jóbarátok Racheljét alakító sztár napcsókolta, sima bőrére is büszke, amelyet állítólag egy Q10 bronzosító habnak köszönhet. Az aranybarna kaliforniai barnaság mellett az önbarnítók Q10 összetevővel gazdagított verziói meseszépen ápolják a bőrt, és bámulatos öregedésgátló tulajdonságokkal is rendelkeznek, így kiválóak az érettebb bőr számára.

Meghan Markle, sussexi hercegné

Meghan Markle híres arról, hogy imádja a luxuskrémeket, tervezői ruhákat, és csakis a legjobb minőségű összetevőket engedi be a szépségrutinjába. A brit Beauty Banter oldalnak adott egyik interjújában Meghan Markle a NIVEA Q10 feszesítő testápolót emelte ki 5 állandó kedvence között, amelyek nélkül nem tud élni. „Szinte vallásosan használom. Őszintén szólva ez a kedvenc krémem a piacon, kifejezetten megfizethető, csodálatos megjelenést és érzetet biztosít a bőrömnek” – indokolta, hogy miért van stabil helye a Q10 erejével szépítő, feszesítő testápolónak az életében.

Dawn French, komika

A brit humoristát sokan nem csak a vicceiért, magával ragadó személyiségéért is szeretik, követik. Instagram-profilján mintegy 750 ezer rajongója lesi minden pillanatát, de ő örömmel oszt meg poénokon kívül szépségtanácsokat is, ha úgy érzi, segít ezzel másoknak. Arcápolás terén a NIVEA Q10 ENERGY ránctalanító energetizáló nappali krémjét ajánlotta egy posztjában, mondván, minden bőrproblémájára választ ad, hozzátéve, hogy nem egy szponzorált posztról van szó. További nyomós okként pedig az arckrém ár-érték arányt említette a benne lévő Q10 sokoldalú erején kívül.

Promóció