Ezt az 5 hibát ne kövesd el, ha igazán szép bőrt akarsz

2023. április 27.
Rendszeresen használsz retinolt, figyelsz a napvédelemre és elegendő mennyiségű folyadékot fogyasztasz? Ez mind dicséretes, de sajnos nem elég. Íme öt ballépés, amit mindenképpen igyekezz elkerülni, hogy sokáig meg tudd őrizni a bőröd szépségét.
Ezt az 5 hibát ne kövesd el, ha igazán szép bőrt akarsz

Nem mozogsz eleget

Edzés során endorfin szabadul fel a szervezetünkben, ennek eredményeként pedig nemcsak jól fogjuk érezni magunkat, hanem a véráramlást is fokozzuk, így oxigént juttathatunk a bőrbe. Ez az egyik legfontosabb anti-aging szokás, amit beépíthetsz az életedbe!

Nem végzel szárazkefe masszázst

A masszázskefe serkenti a vér- és a nyirokkeringést, valamint a narancsbőrt, méregtelenít, ráadásul szuper a vizesedés ellen is. Kezdjük a lábunknál, majd az óramutató járásával megegyező irányban haladjunk felfelé a testünkön.

Nem használsz anti-aging testradírt

A hagyományos testradírral eltávolíthatjuk az elhalt hámsejteket és serkenthetjük a vérkeringést, az öregedésgátló testradír viszont tele van olyan hozzáadott összetevőkkel, amelyek hosszú távon táplálják a bőrt. A tengeri só és a barna cukor például gyengéden, de hatékonyan hámlaszt, eltávolítja az elhalt hámsejteket, serkenti a mikrokeringést és csökkenti a cellulitiszt. A Q10 koenzim, az E-vitamin és a porcsin antioxidánsként működnek, így védenek az oxidatív stressztől és felveszik a harcot a szabad gyökökkel szemben, a sárgabarackmag-olaj pedig támogatja a sejtmegújulást, miközben fokozza a nedvességet és megnyugtatja az irritált bőrt.

Nem szaunázol

Lehet, hogy meleg időben nem a legkellemesebb dolog szaunába járni, de ettől még jótékony hatással van az általános jólétünkre. A szauna javítja a bőr barrier funkcióját, szabályozza a faggyútermelést, valamint támogatja a szív- és érrendszerünk egészségét.

Nem holisztikusan tekintesz az egészségmegőrzésre

A bőrápolás sokkal többet jelent egy krémnél, szérumnál vagy vitaminnál: arról szól, hogy az életünk minden területén ügyeljünk egészségünk megőrzésére. Gondosan válasszuk ki, hogy mit fogyasztunk, tudatosan kell kezelnünk a stresszt, oda kell figyelnünk a minőségi alvásra, a testmozgásra és a meditációra.

Forrás: Marie Claire US, Fotó: Getty Images