Striák és pigmentfoltok – a megfelelő testápolás

2024. március 11.
A bőrápolás nem elég, ha az arcra, esetleg a nyakra terjed ki. A testünk bőre ugyanúgy igényli a megfelelő ápolást. Újdonságokat mutatunk be, amelyek nemcsak a pigmentfoltokkal, de a striákkal is felveszik a harcot.

Látható striák

Az egyik leggyakoribb probléma a testápolás terén a szemmel is jól látható striák, amelyek világszerte a lakosság (és valljuk be, inkább a nők) 40 százalékának életét keserítik meg. A kiváltó ok leggyakrabban a testsúly gyors ingadozása.  A striákat egyébként gyakran összetévesztik a narancsbőrrel. Az utóbbi esetében a bőr legalsó rétegében történik a cellulit kialakulása: a zsírsejtek felpuffadnak és betüremkednek az irharétegbe (dermisz), ami egyenetlen bőrfelszínt, gödröcskéket okoz. A stria (vagy terhességi csík) nem más, mint a bőr felső rétegének megrepedése, ami azért következik be, mert a bőr alatti kötőszövet nem tud ugyanolyan ütemben növekedni. Az irha rugalmas rostjai egy darabig mindent megtesznek, hogy „bírják a gyűrődést”, de a gyenge kötőszövet egyre csak nyúlik, nyúlik, majd elszakad a feszülés irányára merőlegesen. A testsúlyingadozás mellett a másik ok, amely a striák kialakulásához vezethet, a hormonális változás, amely esetén a bőr rugalmassága meggyengül. De persze genetikai hajlam is okozhatja.

Sötét foltok a testen

A striákkal szemben a testünkön kialakult barna, azaz pigmentfoltoknak elsősorban a napfénynek van kulcsszerepe. Tulajdonképpen mindegy is, hogy mi az elsődleges oka, hogy pigmentfoltok alakulnak ki a bőrünkön, a napfény mindenképpen ráerősít ezek kialakulására. A bőr pigmentációs problémái akkor jelentkeznek, ha a testünk túl sok melanint termel, amely tulajdonképpen egy festékanyag, amely a bőrünk színét adja. Ha sokat napozunk, azért is barnulunk, mert a melanin is véd minket a káros ultraibolya sugarakkal szemben. Az UVB-sugárzás hatására a bőrben pre-melanin termelődik, amelyet a további UVA- és a UVB-sugarak melaninná alakítanak át. Ez egy természetes folyamat lenne, ha nem termelődne túl a melanin, amelynek burjánzása pigmentációs problémákhoz vezethet. A legutóbbi kutatási eredmények ráadásul azt is kimutatták, hogy nemcsak az UV-tartománynak, de a nagy energiájú látható fénynek (HEVIS) is szerepe van a hiperpigmentáció kialakulásában. A bőr nem felejt, azaz megjegyzi az életünk során elnyelt energiamennyiségeket. Ezért fontos, hogy szabadban tartózkodáskor minél magasabb faktorszámú fényvédővel, lehetőleg mindig védjük a bőrünket. A pigmentfoltok kialakulását befolyásolják még olyan tényezők, mint az életkor, de gyakran előfordulnak terhesség és menopauza idején is, ami a hormonszint változásával hozható összefüggésbe.

Hatékony testápolás

A NIVEA LUMINOUS630® termékcsalád nemcsak a pigmentfoltok elleni küzdelemben lehet segítségünkre, de újabb két termékkel is bővült a kínálat a testápolás terén. Főként azoknak ideális, akik csökkenteni szeretnék a striák és a pigment- vagy a napfény okozta foltok láthatóságát.

NIVEA Luminous630® Even Skin Tone Olaj-Szérum

Ez a rendkívül hatékony összetételű olaj-szérum a LUMINOUS630® szabadalmaztatott hatóanyagot tartalmazza, amely egyenletessé teszi a bőr tónusát és jelentősen csökkenti a terhesség vagy a hormonális változás és a testsúlyingadozás okozta pigmentfoltok és striák láthatóságát. Ha rendszeresen használjuk, megelőzhetjük az új striák kialakulását. Közvetlenül a szérum felvitele után a bőr 48 órán keresztül puhává és simává válik, az első eredmények pedig már két hét után láthatóvá válnak.

NIVEA Luminous630® Even Skin Tone Testápoló

Ez a krémállagú formula ápoló összetétele nemcsak kényezteti a bőrt, hanem hozzájárul a striák és a pigment- vagy a napfény okozta foltok halványításához is. A LUMINOUS630® szabadalmaztatott összetevőnek köszönhetően egységesíti a bőr tónusát, csökkenti a striák és a pigmentfoltok láthatóságát – ehhez pedig elég mindössze 4 hét rendszeres használat esetén. Az már csak alap, hogy azonnal és intenzíven táplálja a bőrt, és 48 órán át tartó hidratáló hatással is bír.

A két termék együttes használata nem javasolt.

Bővebb infó ITT!

Promóció