Eltünteti a striákat és a visszeret ez az ősi gyógynövény

2021. október 05.
A gotu kola néven híressé vált gyógynövényt évszázadok óta használja az emberiség memóriazavarok, visszér és ízületi fájdalmak ellen.

Centella asiatica, avagy az ázsiai gázló gyógyító erejét ma már nemcsak anekdoták, de kutatások is igazolják. Egy 2016-os vizsgálat például kimutatta, hogy a napi rendszerességgel elfogyasztott gotu kola kivonata segített helyreállítani a kognitív funkciókat és a memória működését azoknál a pácienseknél, akik stroke-ot kaptak. A jelenlegi kutatások az Alzheimer-prevenciót célozzák meg.

gotu kola

A gotu kola erejét természetesen a wellness- és kozmetikai ipar is felfedezte már magának, a hatóanyagát sikeresen alkalmazzák a bőr feszesítésére és fiatalítására. Mivel javítja a keringést, segítségével hatékonyan orvosolható a visszér, a bokaduzzanat és a stria.

Egy 2019 -es tanulmány kimutatta, hogy a Centella asiatica kivonata 8,8 -szorosára növeli a sejtek telomeráz termelését a sejttenyészetekben, ezek alapján a gyógynövény a jövőben komoly szerepet játszhat az öregedés elleni küzdelemben.

Forrás: Firstforwomen Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!