Teljes kikapcsolódással és a gondtalanság ajándékával kényeztet a megújult Danubius Hotel Bük

2024. május 14.
Megújult szobákkal, még pihentetőbbre és regenerálóbbra fejlesztett wellnessrészleggel, de továbbra is a megszokott all inclusive szolgáltatáscsomaggal vár a Danubius Hotel Bük, ahol tényleg minden terhet levesznek a vállunkról. Anyák napja alkalmából próbáltuk ki a megújult szállodát.

A legtöbben azért választunk wellness szállodákat kikapcsolódásunk helyszínéül, mert szeretnénk, ha egy kis időre levennék vállunkról a hétköznapok terheit. Ez fokozottan igaz a nőkre és még inkább az édesanyákra, akik a legtöbb láthatatlan munkát és gondoskodási feladatot végzik. Épp ezért nem is lehetett volna jobb alkalmat találni a frissen felújított Danubius Hotel Bük all inclusive szállodájának tesztelésére, mint az anyák napi hétvége, ami így tényleg teljes mértékben a pihenésről és feltöltődésről szólhatott. Két éjszakát és három napot töltöttünk el a csoda szép, természetes környezetben megbújó bükfürdői hotelben – élménybeszámolónk következik.

Megújult szolgáltatások és megszokott kedvencek

Április elején adták át a Danubius Hotel Bük felújított Spa & Wellness központját, emellett folytatva a tavaly megkezdett szobafelújítást, idén még 38 szoba kapott új, külsőt és egy vadonatúj lakosztályt is kialakítottak. A wellness szolgáltatások is tovább bővültek, amiket mostantól modern, letisztult környezetben vehetünk igénybe: helyet kapott egy páros masszázsszoba, egy thai masszázstér és egy sóbarlang is, de impozáns szaunavilággal is kiegészült a hotel, ahol a finn, infra- és bioszaunák mellett merülődézsában és a jégkút segítségével is felfrissülhetünk.

A hotel all inclusive szállodaként működik, vagyis minden igényünket kielégítik. A wellness-szolgáltatások mellett így élvezhetjük az étterem bőséges kínálatát, kihasználhatjuk a különböző programokat és sportolási lehetőségeket, miközben tényleg az égvilágon semmire nincs gondunk. Ott-tartózkodásunk alatt mi is igyekeztünk átadni magunkat ennek az életérzésnek, és a lehető legjobban kihasználni a szálloda nagyszerű adottságait.

A tiszta, modern és jól felszerelt szobákba érkezve azonnal magunkra is ölthetjük az ágyra kikészített fehér fürdőköntöst, ami mára már a wellness-életérzés egyetemes szimbólumává vált. A wellnessrészlegen beltéri és kültéri medencék közül is választhatunk. Látogatásunk idején szerencsére nem jelentett gondot a még melegedő tavaszi időjárás sem, hiszen egy kis vízi folyosón keresztül a belső medencéből meleg vizes kültéri medencébe érkezhettünk, ahol a kicsit hűvösebb napokon a meleg víz biztonságos ölelésében élvezhetjük a friss levegőt. A kevésbé fázósak persze a hidegebb vizű úszómedencét is kipróbálhatják, ami után még pezsdítőbb felfrissülést jelent a rengeteg opciót kínáló szaunavilág.

Az alap wellness-szolgáltatásokon felül érdemes kipróbálni a Spa & Wellness részleg kényeztető kezeléseit is, hiszen így tényleg megújultan, egészségesebben és kipihentebben térhetünk haza egy hétvége után. Mi egy gerincregeneráló masszázst teszteltünk, ahol gondos kezek finom, de határozott mozdulatai tüntettek el minden egyes csomót és oldottak ki minden feszültséget a hát izmaiból. Elképesztően frissítő élmény volt, ami nemcsak a testünknek tett jót, de a lelket is feltöltötte: a szakértő gondoskodás, amivel a szálloda profi masszázsterapeutája dolgozott, lehetővé tette, hogy az egyetlen feladatunk a pihenés, ellazulás és a stresszes mindennapok során megfáradt test regenerálása legyen.

Kipróbáltuk még a szintén újdonságnak számító sószobát is, ahol egy varázslatos fényekkel bevilágított, szinte cseppkőbarlanghoz hasonló, kellemes félhomállyal pihentető helyiségben, nyugágyakba süppedve élvezhetjük a só jótékony hatásait – a sószoba a légutak tisztítása mellett a stresszcsökkentésben is hatékony lehet. A szobában a gyerekekre is gondoltak: a legkisebbeket „sóhomokozó” várja, hogy eljátszhassanak, amíg a szülők pihennek.

Belső feltöltődés

Az anyák napi hétvégére való tekintettel ottjártunkkor a Danubius Hotel Bük különleges programokkal várta a vendégeket – most elsősorban az édesanyákat. A magabiztosság-fokozó stílustanácsadás mellett egész testet átnyújtó és mozgató, kifejezetten a női energiák áramlását segítő csípő- és mellkasnyitásokra koncentráló jógaórán vehettünk részt, ahol kellemesen energizáltuk és feltöltöttük az egész testet. Hogy igazán aktív legyen a hétvége, kipróbáltuk a szálloda felújított első szintjén található fitnesztermet is, ahol modern kondigépekkel – többek között futópaddal, szobabiciklivel és taposógéppel – és súlyokkal erősödhetünk. 

Természetesen a mozgás mellett testünk táplálása is nagyon fontos, hogy teljes értékű lehessen a feltöltődés. A hotel étterme bőséges választékkal vár, legyen szó reggeliről, ebédről vagy vacsoráról. A Danubius Hotel Bükben alapvetően a hagyományos magyar konyha kapja a főszerepet, de a kiegyensúlyozott táplálkozás érdekében mindig gazdag zöldségköretből és könnyedebb alternatív fogásokból is válogathatunk. Különösen impozáns a reggeli kínálat, ahol számtalan péksütemény, házi felvágott, roppanós friss zöldség és tojásétel, illetve néhány különlegesebb fogás – például paradicsomos feta sajtos bundás kenyér – is várt minket. Az all inclusive ellátás értelmében napi háromszor is jóllakhattunk a roskadozó svédasztalról, így tényleg semmiben nem szenvedtünk hiányt. A csomag része egyébként a korlátlan üdítő- és sör-, illetve folyóborfogyasztás is – az alkoholos italokból ráadásul a bárban is fogyaszthatunk, ahol gyakran élő zene mellett lazíthatunk kedvenc italunkkal.

Mivel egyre szebb lesz az idő, jó ötlet lehet a tágas teraszon reggelizni, ebédelni vagy vacsorázni: a friss levegő meghozza az étvágyat, a szállodát körülvevő zöldben ücsörögve pedig tényleg csoda szép és nagyon kellemes környezetben ehetünk.

Pihenés mindenkinek

Bár nálunk az anyák napi hétvége ezúttal gyerekmentes pihenést jelentett, a Danubius Hotel Bük családbarát wellness-szálloda, ahol minden korosztály megtalálja a számításait. A gyerekeket izgalmas játszószoba, színes programok és interaktív játékok várják, és persze az étteremben is mindig gondolnak a legkisebbek ízlésére. Nem véletlen, hogy a szállodában ottjártunkkor is rengeteg családot (gyakran akár a nagyszülőkkel közösen pihenő nagycsaládot) láttunk: olyan apró figyelmességekkel segítenek a gyerekeknek jól érezni magukat, mint a mindenhová kihelyezett fellépők vagy a jól felszerelt játszótér, és persze az órákig tartó pancsolásra hívó gyerekmedence. Persze fiatalabb baráti társaságok is bőven voltak a látogatók között – a hotel falai között ezek a különböző társaságok is jól megfértek egymás mellett.

A Danubius bükfürdői hotelében valóban a vendég feltöltődése, a számára leginkább megfelelő pihenés élménye a legfontosabb. Élvezhetjük a simogató meleg vizet a medencékben, kiizzadhatjuk a feszültségeket a szaunákban, masszázzsal lazíthatjuk és mozgással erősíthetjük izmainkat. Tápláló fogásokkal gondoskodhatunk testünkről, és együtt lehetünk azokkal, akiket a legjobban szeretünk – legyenek azok szülők, barátok, gyerekek, házastársak, vagy akár csak saját magunk. 

Promóció