Szívverésünkhöz szabja a zenét a wellnessapplikáció

2022. február 25.
Az egészség és a jóllét két olyan dolog, melyek kiemelten fontosak a téli időszakban, különösen járvány idején. Nem meglepő, hogy a wellness- és meditációs applikációk minden korábbinál népszerűbbé váltak az utóbbi években. Egy digitáls startup programja együtt rezonál velünk, a szívverésünkhöz szabja a zenét, hogy még jobban segítse az ellazulást és meditációt.

A Drift Wellness nevű innovatív mindfulness app megalkotója, a Digital Park nevű brooklyni startupvállalkozás vadonatúj programja a felhasználók pulzusához és hangulatához szabja a lejátszott zene és videók frekvenciáját. Az applikációban megtalálhatók a természet hangjai és nagy felbontású videók, kifejezetten a meditáció, fókuszálás és alvás segítésére. A kiegészítő funkcióval a program folyamatosan monitorozza a pulzusunkat, hogy hozzá hangolja a szívverésünkhöz az ambient zenét és a lejátszott filmeket. 

wellness-app-szivveres

A felhasználók választhatják a hangvezérlést is, ilyenkor a program a légzésre fókuszál a kiválasztott ideig, ami 15 perctől a végtelenig terjedhet. A pulzust egy speciális képernyő segítségével méri a platform: a kamera fölé kell helyezni az ujjunkat, hogy megtörténjen a zene és a pulzáló színeket tartalmazó videók összehangolása a szívverésünkkel. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Drift Wellness (@driftwellnessco)

A speciális kiegészítő nagy sikert aratott a felhasználók körében. „Imádom, folyamatosan bekapcsolva hagyom, miközben dolgozok vagy tanulok. Segít koncentrálni, ha a háttérben úgy szól a zene, ami illik az aktuális állapotomhoz. Amikor valamire muszáj összpontosítanom, az könnyebben megy gyorsabb, magasabb frekvenciájú zenével” – írta valaki a wellnessapplikáció oldalán, míg mások azt jegyezték meg, ezzel még a mosogatás is hatékonyabb lett.

Forrás: Apartment Therapy Fotó: Unsplash

Olvass tovább!