Párizsban mutatkozott be a legmenőbb portréfotózási képességekkel a HONOR 200

2024. június 17.
A francia fővárosban debütált a HONOR 200 széria, amelynek mobilkészülékei ötvözték a művészetet és a technológiát: mostantól az AI segítségével egy mozdulattal profi portrékat lőhetünk.

Látványos rendezvényen, a párizsi Hipódromo de París-Longchamp helyszínén ismerhettük meg mi is a HONOR okostelefon-márka új mobiljait, a Honor 200 és a Honor 200 Prot. A telefon premierjén közel 800 európai újságíróval és partnerrel együtt látványos, show-elemekkel is tűzdelt debütálás szemtanúi lehettünk.

A profi portré

Ha a selfie- és a portréfotózást mesteri szinten szeretnénk művelni, a Honor 200 a legjobb választás. A márka a legendás párizsi portéstúdióval, a Studio Harcourt-ral álmodta meg ugyanis a telefon AI-motorját. Profi fotósok több ezer képet elemeztek, hogy a szakértelem mellett a művészeti látásmód figyelembevételével születhessen meg a mobilunkat használva egy fényeket és árnyékokat megfelelően kezelő, stúdiószintű portré. Az eseményen azt is bejelentették, hogy a HONOR a neves portréfotóssal, Rankinnel is együttműködik, aki olyan hírességekről készített ikonikus felvételeket, mint II. Erzsébet királynő, David Bowie és Kate Moss. De hogy mit is rejt ez az együttműködés, az még a közeljövőben fog csak kiderülni.

Hogy az árnyékok és fények tökéletesen jelenjenek meg a fotóinkon a mobil hátlapján helyet kapott az 50 MP-es főkamera Super Dynamic H9000 elnevezésű szenzorral, hogy még gyengébb fényviszonyok esetén is tökéletes legyen a képünk, egy szintén 50 MP-es telefotó optikai képstabilizálással (ráadásl 2,5×-es zoomra képes), a harmadik kamera pedig egy 12 MP-es ultraszélesvásznú egység, amely autofókusszal rendelkezik és makrófotózás terén is kiváló. A HONOR 200 Prót emellett 50 MP-es portré-telefotó kamerával és a Sony testreszabott teleobjektív érzékelőjével is felszerelték, így távolról is kiváló képek születhetnek. A kamerafejlesztések eredménye, hogy különösebb hozzáértés nélkül nappal szép és tökéletesen éles, ráadásul színhelyes képeken örökíthetjük meg a pillanatokat.

A Harcourt portrémód az abszolút kedvenc, amelyben élénk, színes és klasszikus módok közül választhatunk.  Utóbbi a Harcourt híres fekete-fehér változata. Ha pedig tippekre is vágysz, ez a mobil akkor is segít. Portrémódban ötféle tanácsot ad a kamera app: nemcsak szöveggel és képpel, de egyből egy videóval illusztrált segítség érkezik a laikusoknak, hogy még profibb képet tudjunk készíteni.

Kecses külső, erős belső

A Honor 200 Pro, ahogy elődjei, kecses, vékony dizájnnal rendelkezik, a műanyag oldalkeretre ráhajlik a kijelző, ráadásul a teljes üvegborítástól igazán prémiumérzetünk van a telefont a kezünkben tartva. A Honor 200 Pro jellegzetes stílusjegye a kapszula formájú szelfikivágás és a viszonylag nagy méretű, a hátlapból 1,5-2 mm-re kiemelkedő kamerasziget.

A HONOR 200 Pro nagy méretű, 5200 mAh kapacitású szilícium-szén akkumulátora akár 61 órányi folyamatos zenei streaminget is enged, a szupertöltés pedig ennél a készüléknél is alap. A villámgyors 100 W-os vezetékes HONOR SuperCharge és a 66 W-os vezeték nélküli HONOR SuperCharge funkciókkal alig 41 perc alatt teljesen feltölthetjük a mobilunkat. A Honor 200 Pro emellett 12 GB-os memóriát és nagy méretű, 512 GB-os tárhelyet biztosít.

Ami a fényeket illeti! A mobil 3840Hz-es kockázatmentes PWM fénytompítással rendelkezik, a Natural Tone 2.0 funkció a környezeti fény alapján optimalizálja a kijelző színhőmérsékletének fokát, az AI Circadian Night Display funkció pedig az AI segítségével intelligensen állítja be a képernyő színhőmérsékletét a kék fény korlátozására, míg éjszaka a melatonin kiválasztódását elősegítő beállításra vált, hogy még az alvásunk minőségét is javítsa. A képernyő erejét az Adaptive Dimming funkció ellenőrzi, hogy a külső fények alapján a legtökéletesebb vizuális élményt nyújtsa a mobilunk. Nem kérdés, hogy mindezeknek köszönhetően teljes napsütésben is láthatjuk, mit mutat a kijelzőnk.

Bővebb infó: www.honor.com!

Promóció