Pannonhalma a MÁK-ban

2013. október 14.
Amikor a borászat és a gasztronómia együtt törekszik a tökéletesre... A MÁK bistro október 15. és 19. között öt különleges vacsoraestet rendez, hogy  a pannonhalmi apátsági csodálatos boraihoz hagyománytisztelő, mégis formabontó fogásokat ajánljon.

A természeti és kulturális örökségből és szerzetesi hagyományokból eredő Pannonhalmi Apátsági Pincészet borai, a pannonhalmi füvészkert fűszerei, a több mint ezeréves pannonhalmi szőlő- és borkultúra, a szerzetesek fegyelme és elhivatottsága, a MÁK laza és merész, mégis hagyománytisztelő gasztronómiai filozófiája, illetve az ezekből fakadó, egymást kiegészítő ellentétek alkotnak különleges harmóniát a MÁK bistro kimondottan erre az időszakra komponált étlapján.

Az étlap olyan kreatívan megalkotott fogásokkal kecsegtet, mint a bébi tintahal tempurált fügével és avokádóval, a fürjmell burgonyahabbal és gesztenyével vagy a rostélyos szarvas bogyós gyümölcsökkel és borshabbal.

A pannonhalmi hetet egy rendkívül aktív felkészülési időszak előzte meg, ami során a MÁK teljes csapata ellátogatott Pannonhalmára. A gyönyörű táj és a pincészet aktív közreműködésével a fűszereket és a borokat eredeti környezetükben tanulmányozhatták, ihletet merítve az ételkompozíciók elkészítéséhez.