Bevállalós egy óra, négy nővel a színpadon

2018. január 22.
A Szomjas férfiak sört isznak helyettem című darabban kendőzetlen vallomásokkal találkozhatunk az életről, szexről, gyerekvállalásról Dobra Mária, Sárközi-Nagy Ilona, Szirmai Melinda és Tarr Judit előadásában.

Bevállalós egy óra a férfiakról. Meg a nőkről. Meg a kettőről együtt. Szóval a szexről. Vagy annak hiányáról. Meg arról, hogy nem vagyunk már húszévesek, de azért még jól tartjuk magunkat, és jó lenne tudni, mi felé rohanunk. Versek, dalok, monológok azokról a dolgokról, amikről amúgy csak sutyiban…

“32 éves koromra elértem, hogy nem kell férfihorkolásra elaludni és gyereksírásra kelni, nem dől be a lakáshitelem és nem kell lakógyűlésre se járnom, nem csal meg a férjem, nem kell befektetési tanácsokat hallgatnom, sem rettegnem, hogy elbocsátanak a munkahelyemről. Ja, és megtanultam elengedett kézzel biciklizni. Azt hiszem, boldog vagyok!”

ebben az egyórás előadásban négy harmincas évei elején, közepén járó nő vall saját magáról, női mivoltáról, az életükben fontos és kevésbé fontos szerepet játszó férfiakról, szexről, gyerekvállalásról, öregedésről, a biológiai ciklus megélésének gyötrelmeiről.  Máthé Zsolt rendezte előadás hangneme őszinte, szókimondó és ironikusan humoros, néha kissé zavarba ejtő, az irodalmi megfogalmazás igényével. Férfiaknak és nőknek egyaránt!

A Mozsár Műhely Szomjas férfiak sört isznak helyettem című előadásának premierjére ITT vásárolhattok jegyet.