Tudod már, mit csinálsz a hétvégén?

2018. szeptember 13.
Még nem tudod, mi lesz a hétvégi program? Van pár jó ötletünk! Pláne, ha ki vagy éhezve a kultúrára, és ezért utazni is hajlandó vagy.

Pénteki színház

A világirodalom egyik legszebb és még ma is legnépszerűbb szerelmes regénye kétségtelen, hogy a Büszkeség és balítélet Jane Austentől. Ezen gondolom senki nem akar velünk vitatkozni. Szeptember 14-én mutatják be a Centrál Színház Ujj Mészáros Károly rendezésében a regényből készült különleges átiratot, amely Angliában már nagy sikert aratott. A Büszkeség és balítélet két színészre című darab nevében már benne rejlik, hogy mitől is olyan különleges. A két főszereplő, Balsai Móni és Schmied Zoltán összesen 11 karaktert alakítanak. Az biztos, hogy jól fogunk szórakozni – és lesz izgalom, érzelmek és humor is. További előadások: 09.20., 09.28., 10.04., 10.12., 10.25., 10.28.

Szombati filmélmény

A film kerül fókuszba a hétvégén Miskolcon. A 15. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál (szeptember 14.-23.) nagyjátékfilmes versenyében 19 produkciót nézhetünk meg. A fesztivál egyik extrája, hogy itt láthatja először a magyar közönség Nemes Jeles László várva-várt második nagyjátékfilmjét, a Napszálltát. Az Oscar-díjas Saul fia rendezőjének új filmje a 75. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon mutatkozott be, ahol megkapta a nemzetközi filmkritikusok szövetségének díját is, majd megjárja a Torontói Nemzetközi Filmfesztivált, és onnan érkezik Miskolcra az alkotókkal együtt. A filmet egyébként országosan a Mozinet forgalmazásában szeptember 27-től láthatjuk. cinefest.hu

Vasárnapi muzsika

Kozma Orsi az egyik legizgalmasabb magyar énekesnő, az ország a Jazz+Az-nak köszönhetően ismerte meg a nevét, de a Cotton Club Singerst is évekig erősítette. Különleges szólódalai és a Kozma Orsi Quartet legjobb számai mellett jó pár meglepetésre is számíthatunk szeptember 16-i nagykoncertjén a Müpában, ahol többek közt Behumi Dóri, Váczi Eszter, Zséda, Dés László és Novák Péter is a vendége lesz. „Best of, girl power és nosztalgia” – Kozma Orsi elmondása szerint ez az első három kifejezés, ami eszébe jut közelgő, Találkozások című koncertjéről. Az este nagy dobásnak ígérkezik, ugyanis az énekesnő eddigi pályájának legmeghatározóbb zenésztársai lépnek majd színpadra a Müpában.