Tudod már, mit csinálsz a hétvégén?

2018. november 01.
Nincs még terved a hosszú hétvégére? Van pár jó zenei program, amit szívvel ajánljunk!

 

Pénteki mozi

Akik mát látták, esküdnek rá, hogy igazán jó film, akik pedig Queen-rajongók vagy még inkább odavannak Freddie Mercury-ért, azoknak szinte kötelező program. A Bohém rapszódia a Queen zenéjének és a banda rendkívüli énekesének kirobbanó története. Freddie Mercury fittyet hányt a sztereotípiákra és ellenszegült a konvencióknak, így vált belőle a világ egyik legkedveltebb zenésze. A filmben szemtanúi lehetünk a zenekar üstökösszerű felemelkedésének meghatározó dalaik és forradalmi hangzásuk révén, Mercury féktelen életvitelének a bandára gyakorolt hatásainak, és dicső visszatérésüknek a Live Aiden, ahol a már súlyos betegséggel küzdő Mercury-val az élen a rocktörténelem egyik legnagyszerűbb koncertjét adják. Ráadásul Rami Malek, aki Freddie-t kelti életre, zseniális ebben a szerepben. November 1-től a mozikban! (Fórum Hungary)

Szombati tánc

Lehet-e 17. századi vígjátékból ütős 21. századi komédiát csinálni a tánc nyelvén, és közéleti, társadalmi problémákat „szóba hozni” szavak nélkül? A Juhász Kata Társulat Keresztvíz című darabaja a vígjátéki jelleg ellenére számos komoly kérdést feszeget, mint például az idegen társadalomba való beilleszkedés vagy a munkaerőpiaci érvényesülés férfi és női sémái. Shakespeare Vízkereszt, vagy amit akartok című komédiájának interaktív, táncszínházi adaptációja november 3-án az Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtérben látható.

Vasárnapi muzsika

A pszichedelikus etno-rock karakteres dívái indítják a Müpa új világzenei sorozatát. Két karizmatikus énekesnő, két összetéveszthetetlen hang, egy zenei stílus: a legfrissebb albumával érkező török Gaye Su Akyol és a Meszecsinka koncertjével indul november 4-én a Müpa új, Dupla W című világzenei sorozata. A török díva, Gaye Su Akyol és a magyar zenekar Meszecsinka között a népzene és a pszichedelikus rock kapcsolata képezi a közös pontot, arról nem is beszélve, hogy két elementáris hanggal megáldott, démoni énekesnő áll mindkét zenekar élén. Ne hagyd ki!