Mi a siker titka? – folytatódik a CEU Határtalan tudás sorozata

2019. március 20.
 Miért ismeri mindenki Einstein nevét, miközben a relativitás elméletét kevesen értik? Miért lett Miles Davis “Kind of Blue” című albuma a jazz legsikeresebb lemeze, miközben több százezer lemezre senki sem emlékszik? A CEU legújabb rendezvényén ennek járnak utána.

Gyakran tapasztaljuk, hogy a kimagasló teljesítmény és a siker nem feltétlenül jár együtt. Mi múlik rajtunk és mi a körülményeken? A Határtalan tudás rendezvénysorozat következő eseményén neves előadók arra keresik a választ, mi a hálózatok szerepe, hogyan segítenek megkülönböztetni a sikert az átlagos teljesítménytől, mit tehetünk a gyakorlatban a sikerért.

CEU Határtalan tudás címmel februárban rendezvénysorozatot indított, ahol a CEU professzorai és a velük együttműködő magyar szakemberek, valamint a társadalmi élet szereplői mutatják be az érdeklődő közönség számára a legizgalmasabb tudományos aktualitásokat és azok közvetlen hatását mindennapi életünkre. Az első előadáson Ürge-Vorsatz Diana, fizikus, a CEU oktatója, a Nobel-békedíjas Éghajlat-változási Kormányközi Testület (IPCC) mérsékléssel foglalkozó munkacsoportjának alelnöke, Kőrösi Csaba, a Köztársasági Elnöki Hivatal Környezeti Fenntarthatóság Igazgatóságának vezetője és  Nagy Réka, az Ökoanyu blog írója az éghajlatváltozás következményeiről és a lehetséges megoldásokról beszélgettek.

A mostani eseményen a hálózatok és a siker összefüggéseinek nyomába erednek az előadók: Barabási Albert-László, fizikus, hálózatkutató, a CEU és a Harvard oktatója, Vedres Balázs, a CEU docense, a társadalmi hálózatok és a társadalmi változások összefüggéseinek kutatója és Palya Bea, énekes-dalszerző.

Időpont: 2019. március 22. 18 óra
Helyszín: Közép-európai Egyetem, Budapest, Nádor u. 15. Auditórium
Nyelv: magyar (angol szinkrontolmácsolással)