Világsztárokkal mozizik Cannes-ban Goztola Kristina

2019. május 28.
A szervezők meghívásának eleget téve a Cannes-i fesztivál teljes ideje alatt, így jelenleg is a világ legismertebb és legnagyobb presztízzsel bíró filmes rendezvényén tartózkodik Goztola Kristina. A színésznő filmvetítéseken, háttérbeszélgetéseken, protokoll eseményeken vesz részt világsztárok társaságában. Alain Delonnak az elsők között gratulált az életműdíjához.

A filmfesztiválra Kristina filmes cége, a Jona Films Paris kapott meghívást, így a színésznő és a cég művészeti igazgatója, Halmi Péter rendező – aki a magánéletben is a párja – vesz részt a 2 hetes rendezvényen.
„Az eddigi időm azzal telt el, hogy filmes szakemberekkel, forgatókönyvírókkal, producerekkel találkoztam – számolt be a kinti történésekről a színésznő. – Számomra egy ilyen fontos találkozás volt Francois Truffart producerrel, aki a Los Angeles-i Colcoa Filmfesztivál igazgatója, és az amerikai metropoliszban képviseli a francia filmeket. Nagyon szigorú protokoll szabályok vannak. A Claude Lelouch film premierjén pár méterre ült előttem Monica Bellucci, Christopher Lambert. 10 centiméterre volt hozzám Salma Hayek a férjével, picit távolabb Helen Mirren, Andie MacDowell, Tarantino, Jean Dujardin, Gérard Darmon, de tilos volt a fotózás. Szintén zárt körű szakmai program volt a „Randez-vous avec Alain Delon”, a színészóriás most kapta meg az életműdíjat. Sikerült nekem is néhány mondatot váltanom vele, és elkattintanunk pár kockát. A műsor kapcsán engem is meginterjúvolt a France 3 TV, amelyet vasárnap esti Cannes-i beszámolójukban adtak le.”

Kristina a világhírű divattervező, Michal Negrin egyik kreációját hordta Lelouch premierjén. Negrin többek közt olyan világsztárokat öltöztet, mint  Nicole Kidman, Salma Hayek, Uma Thurman, Kim Basinger, Melanie Griffith vagy Demi Moore.

Kristinához kapcsolódó hír még, hogy a napokban felkerült a YouTube-ra, így mindenki megtekintheti Les recherches continuent – Engedj el! című kisfilmjét. A magyar-francia koprodukcióban született pszichodráma elkészülte után rögtön megnyerte tavaly nyáron a Bujtor István Filmfesztivál fődíját, majd rendhagyó módon két alkalommal is levetítették a Los Angeles-i magyar filmfesztiválon.