Odettel tér vissza a Stylewalker Night

2019. szeptember 11.
Az idei Stylewalker Nighton a zene kerül a középpontba. A program nagykövete, Odett ugyanis a ZenélAzUtca vlog néhány szereplőjét, akik szeptember 19-én az V. kerületi magyar design üzletekben fognak zenélni.

Az idei Stylewalker Nighton az üzletek 17 órától egészen 21 óráig ingyenes programokkal és kedvezményekkel várnak minden érdeklődőt: lesz zene, tánc, vendégváró meglepetések és finomságok. A Stylewalker a Belváros-Lipótváros Önkormányzata által támogatott design platform, célja, hogy minél teljesebb képet adjon az V. kerület magyar vonatkozású design kínálatáról,  közelebb hozza a divatra, designra érzékeny közönséget a tervezőkhöz, illetve a Magyarországra látogató turistáknak lehetőséget biztosítson a minőségi helyi cikkek vásárlására.

A #ZenélAzUtca a Stylewalkeren

Odett generációjának egyik legelismertebb énekesnője és dalszerzője, közel húsz éve áll a színpadon, ezalatt az idő alatt többször is megújult produkciója. A mai napig szenvedélyesen rajong a zenéért, folyamatosan kutatja az újdonságokat, és ez a fajta kíváncsiság alapozta meg zenei vlogját is:

„Tavaly decemberben indítottam útjára a ZenélAzUtca vlogomat. Szerettem volna egy olyan online megnyilvánulási formát, amiben jól érzem magam, köze van a zenéhez, és egy teljesen új és friss látásmódot képvisel. Két évvel ezelőtt hallottam a vlog első főszereplőjét, Kristófot egy bevásárlóközpont mellett zenélni. Nem hittem a fülemnek! Azt hiszem, ott ültettem el magamban ezt a magot, hogy majd egyszer nekivágjak ennek a kezdeményezésnek. Az általam bemutatott tehetséges fiatalok egy teljesen más ritmusú érvényesülési formát keresnek, ami a zenei karrierjüket illeti. Emiatt utasítják el a televíziós tehetségkutatókra jellemző hirtelen népszerűséget, illetve az ezekkel járó teljes elköteleződést, inkább saját erejükben hisznek, és a lépésről lépésre filozófiában. Örülök, hogy a Stlewalker Night egy újabb lépcsőfokot biztosít a lányoknak, fiúknak a kibontakozásra.”

A Paloma Művészudvarban Kovács Kristóf énekel és gitározik majd, a Margot-ban egy izgalmas lánycsapattól, a Singer Ladiestől hallhatunk egy acapella szettet, a Mono Art&Design-ban Oláh Marcell ad akusztikus blokkot, a wonderLAB-ben pedig az egzotikus FreeYou FreeMe szaxofon-cajón (afroperui eredetű, fából készült ütőhangszer) duója lép fel.

Odetthez mindig is közel állt a magyar divat és design, koncertjein is számos alkalommal láthattuk már magyar tervezők kreációiban:

 „Divattervezőnek készültem gimnázium után, és ez a szerelem folytatódott, csak kicsit átalakult, mikor a zene vált elsődlegessé az életemben. Igyekszem minél több alkalommal hazai tervezők kreációit viselni, és népszerűsíteni ezt a végtelenül inspiráló légkört. Szeretnék kedvenc tervezőt is említeni, de egyszerűen lehetetlen, mert végtelenül színes a spektrum, és minden pillanatban okom lenne egyiket vagy a másikat kiemelni, így egyszerűen csak örülök, hogy ismét lehetőségem van a kortárs design és divat mellé állni és bemutatni a ZenélAzUtca szereplőit is az idei Stylewalker Night-on!”

Kiállítás, vendég designerek, esküvői ruhapróba…

 A mini koncerteken kívül az üzleteknek köszönhetően idén különösen erős lesz a Stylewalker Night a programokat tekintve. Az Eventuell Galéria, a város első számú magyar design lakástextil üzlete idén ünnepli 25 éves évfordulóját. Ennek apropójából jubileumi kiállítás sorozattal készül, aminek első állomására ezen az estén kerül sor, méghozzá egy kiállításmegnyitó keretén belül. A bolt ékszertervezői mellett a Határtalan Design kiállítás nyerteseinek válogatott munkáival is találkozhatunk.

A Buborék a nyarat idézi meg saját Balaton kollekciójával, a fenntartható divat egyik fontos budapesti helyszínén, a CikkCakk Studioban az evuska, az underground szellemiségű Lollipop Factory Budapestben a FIBI mutatkozik be újrahasznosított design ruháival. A wonderLAB-ben csak ezen a napon lesz elérhető a Zwana Modular Design márka, a tervezővel, Zsanával személyesen is lehet találkozni, a RABOCSI Couture-ban pedig személyi stylist segítségével lesz lehetőség az aktuális esküvői kollekció darabjait felpróbálni.

A Paloma Művészudvar, ami Budapest egyik legszebb házában, a Wagner – házban található, külön kis egység a Stylewalker helyszínek között, hiszen jelenleg több, mint 50 kézműves, képzőművész és designer második otthona. Az esemény alkalmából a legtöbb üzlethelyiség nyitva lesz, sőt, még a WAMP szervezőcsapatával is lehet beszélgetni egy limonádé mellett.

A Rododenron Art&Designban, a Libabőrben, a Buborékban és a RABOCSI Couture-ban is frissítőkkel várják az érdeklődőket, a Mono Art&Designban pedig a Hübris sörműhely látja vendégül a programra érkezőket.

A részletes program már elérhető: www.stylewalker.hu

Fotó: Oleg Borisuk