Sorozatot készít Tilla filmjéből a Vészhelyzet Carter dokija

2020. március 10.
Slippery Moon néven alapított produkciós céget Noah Wyle, és az első projektje Till Attila 2016-os sikerfilmje, a Tiszta szívvel lesz –minisorozat formájában.

A Deadline információi szerint a Slippery Moon Productions első projektje egy magyar mozi, Till Attila Tiszta szívvel című filmjének minisorozat-változata lesz. A Tiszta szívvel 2017-ben Magyarország Oscar-nevezettje is volt, és bár jelölést végül nem kapott, egy sor egyéb díjat be tudott zsebelni. Ráadásul Noah Wyle figyelmét is az Oscar-nevezés nyomán keltette fel, nevelőapja, Jim Katz ugyanis tagja az Amerikai Filmakadémia azon részlegének, amely az idegen nyelvű filmek kategóriájával foglalkozik.

Noah-Wyle

„A filmnek van valami punk-rock hangulata. Sosem láttam ehhez foghatót. A szereplők között ráadásul sokan valóban mozgáskorlátozottak, és a sztori teljesen az arcomba tolta azt, hogy mennyire nem kér ez a közösség az empátiámból, a szánalmamból. Akkor jöttem rá, hogy ezeknek az embereknek egészen másra van szükségük” – jellemezte a filmet Wyle, majd azt is elárulta, hogy azért nem egyszerű amerikai filmes remake-ben gondolkodik, mert szerinte ennek a történetnek a világa van olyan bőséges, hogy kinője a játékfilmes kereteket.

A Tiszta szívvel egy 2016-os magyar akcióvígjáték, amely egy kerekesszékes bandáról szól: két mozgássérült fiatal közeli barátságot köt egy vagány kerekesszékes bérgyilkossal. A filmet Till Attila rendezte, a Laokoon Filmgroup gyártotta, a főbb szerepekben Thuróczy Szabolccsal, Fekete Ádámmal, Balsai Mónival és Fenyvesi Zoltánnal.

Érdekesség, hogy Noah Wyle régóta küzd már a sérültek jogaiért, 2012-ben még le is tartóztatták egy washingtoni tüntetésen, amelyet a kerekesszékesek támogatásának megnyirbálása kapcsán szerveztek.

Olvass tovább!

Fotó: Getty Images