Margot Robbie nőközpontú filmet készít férjével

2020. február 07.
Margot Robbie rövid idő alatt a hollywoodi filmkészítés egyik meghatározó alakjává vált. Legújabb célkitűzése nőközpontú filmek forgatása, melyeket férjével, Tom Ackerley-vel és a LuckyChap producereivel készítene.

Ha nem lenne elég, hogy a Botrányban nyújtott alakításáért a legjobb női mellékszereplő kategóriában Oscar-díjra jelölték és az új filmje, a Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) pedig remek kritikákat kap, Margot Robbie férjével közös produkciós cégével, a LuckyChap Entertainmenttel is nagyívű projektbe kezd.


A 29 éves színésznő férjével, Tom Ackerley-vel és gyerekkori barátaival, Sophia Kerr-rel és Josey McNamarával alapította meg produkciós cégét, mellyel különleges, nőközpontú filmeket akarnak gyártani. Már eddig is olyan produkciók kerültek ki a kezeik közül, mint az Oscar-díjas Én, Tonya vagy a már említett Harley Quinn-mozi, de Margot Robbie és társai készítették a Hulu streaming-szolgáltató számára a Dollhouse – A felejtés című sorozatot, és a Sundance Filmfesztivál egyik idei sikerét, az Ígéretes fiatal nőt.

Első számú szabályuk, mikor egy film készítésébe belevágnak, hogy mind a négyüknek ugyanúgy rá kell bólintaniuk, mindenki szavazata ugyanannyit ér. “Tetszik annyira, hogy az elkövetkező éveket vele töltsük? Mert ha a válasz nem, akkor arra nemet kell mondanunk” – vázolta a döntési mechanizmusát Margot Robbie.

“Nagyon jó olyan emberekkel közös üzletet vinni, akikkel az életünket amúgy is együtt töltenénk” – mondta a színésznő arról, milyen családtagokkal és közeli barátokkal dolgozni.

Margot Robbie új filmjének elkészítésében Christina Hodson cégével dolgoztak együtt, aki külön írói programot hozott létre fiatal forgatókönyvírók számára. Ebben hat női író tölthetett együtt négy hetet egy akciófilm forgatókönyvén dolgozva. “Ha olyan cég lehetünk, amely támogatja a fiatal és új tehetségeket, átsegítheti őket a kezdeti nehézségeken és megteremtheti számukra azt a helyet, ahol nagyobb filmeket és stúdiófilmeket készíthetnek, akkor elértük, amit akartunk” – foglalta össze Margot Robbie férje céljaikat.

Forrás: People
Fotó: Getty Images