Elhalasztják a Coachella fesztivált a koronavírus miatt

2020. március 13.
A népszerű kaliforniai fesztivál rendezői nemrég osztották meg az Instagramon, hogy az eredetileg április második és harmadik hétvégéjére tervezett Coachellát októberre tolják.

A döntést a koronavírus körüli aggodalmakkal indokolták. „Habár ezt a döntést egyetemes bizonytalanság közepette kellett meghoznunk, fontosnak tartjuk a vendégek, a dolgozók és a közösség egészségét, valamint a biztonságot” – olvasható a nyilatkozatban.

Hogy a line up, amelyen többek között Travis Scott, Lana Del Rey, 21 Savage és Frank Ocean neve is szerepel, októberre módosul-e, és ha igen, mekkora változásra lehet számítani, arról a közleményben nem esik szó.

A Coachella mellett az azt követő Stagecoach countryfesztivál is új, októberi dátumot kapott. Ezen felül a népszerű EDM fesztivált, a Tomorrowland Wintert új időpont nélkül törölték.

A koronavírus a fesztiválokon kívül a zeneipar egy másik fontos területére is hatással van: a turnézásra. A zenekarok és az előadók sorra mondják le az egyes turnéállomásokat: a BTS és a Green Day is úgy döntött, mégsem lépnek fel Ázsiában. Miley Cyrus ausztrál, Madonna francia koncertjét mondta le.

Ezt olvastad?

Szöveg: Berberovics Bea, a Central Médiaakadémia hallgatója