Hangos világnak halk zene

2020. július 18.
Májusban jelent meg az elektronikus zenei színtéren jól ismert Iamyank első koncertvideója, amely bensőséges, szimfonikus koncertélményre invitál. Iamyank zenéjével egy különleges jógaórán és egy augusztusi fesztiválon is találkozhatunk.

Iamyank a műfaji határokat szabadon kezeli, nyitott a zenei kísérletezésre. Legutóbbi, 2016-os Hiraeth című nagylemezének előadásához zenekart alapított, producerként szerepelt a Dalfutár első évadában, majd szimfonikus zenekari kísérettel nyitotta meg a 2018-as Művészetek Völgye fesztivált, és egy évvel később Harcsa Veronikával közösen írták meg a fesztivál himnuszát. Az időszakra jellemző mély, filmzenés hatást vitte magával billentyűsként az Esti Kornél zenekar Beck Zoli (30Y) által rendezett előadásába a Müpa és a pécsi Kodály Központ színpadára. Elvégezte az imPro School zenei produceri képzését, DJ-szettjeivel találkozhattunk budapesti klubokban és fesztiválokon is.

Az Aether egy óvatosan építkező, de nagy ívet bejáró darab, amelyről a szerző így mesélt. „Ez a dal egy eszköz. A lényege akkor történik meg, ha a hallgatóban elkezd felépülni egyfajta emelkedett érzet. Én pedig remélem, hogy ezt szolgálni tudja valamilyen formában másnál is.”

Iamyank március óta minden csütörtök és vasárnap este 8-kor egy órányi, élőben előadott relaxációs zenével jelentkezik a stúdiójából. A The Hour of Relief nyár végéig folytatódik a YouTube-csatornáján. Az Iamyank Live Ensemble év végén stúdióba vonul, hogy rögzítse a szerző következő anyagát.

Iamyank zenéje vezeti le most vasárnap Szappan Petra jógaóráját a Stopper hajón, augusztusban pedig a mátrai Fekete Zaj Fesztiválon találkozhattok vele.

Teljes album: https://iamyank.bandcamp.com/

Fotó: GardenWonder7, Fejér Bernadett