Hangos világnak halk zene

2020. július 18. |

Májusban jelent meg az elektronikus zenei színtéren jól ismert Iamyank első koncertvideója, amely bensőséges, szimfonikus koncertélményre invitál. Iamyank zenéjével egy különleges jógaórán és egy augusztusi fesztiválon is találkozhatunk.

Iamyank a műfaji határokat szabadon kezeli, nyitott a zenei kísérletezésre. Legutóbbi, 2016-os Hiraeth című nagylemezének előadásához zenekart alapított, producerként szerepelt a Dalfutár első évadában, majd szimfonikus zenekari kísérettel nyitotta meg a 2018-as Művészetek Völgye fesztivált, és egy évvel később Harcsa Veronikával közösen írták meg a fesztivál himnuszát. Az időszakra jellemző mély, filmzenés hatást vitte magával billentyűsként az Esti Kornél zenekar Beck Zoli (30Y) által rendezett előadásába a Müpa és a pécsi Kodály Központ színpadára. Elvégezte az imPro School zenei produceri képzését, DJ-szettjeivel találkozhattunk budapesti klubokban és fesztiválokon is.

Az Aether egy óvatosan építkező, de nagy ívet bejáró darab, amelyről a szerző így mesélt. „Ez a dal egy eszköz. A lényege akkor történik meg, ha a hallgatóban elkezd felépülni egyfajta emelkedett érzet. Én pedig remélem, hogy ezt szolgálni tudja valamilyen formában másnál is.”

Iamyank március óta minden csütörtök és vasárnap este 8-kor egy órányi, élőben előadott relaxációs zenével jelentkezik a stúdiójából. A The Hour of Relief nyár végéig folytatódik a YouTube-csatornáján. Az Iamyank Live Ensemble év végén stúdióba vonul, hogy rögzítse a szerző következő anyagát.

Iamyank zenéje vezeti le most vasárnap Szappan Petra jógaóráját a Stopper hajón, augusztusban pedig a mátrai Fekete Zaj Fesztiválon találkozhattok vele.

Teljes album: https://iamyank.bandcamp.com/

Fotó: GardenWonder7, Fejér Bernadett

Szólj hozzá te is!

Még több Kultúra

10 nap tábortűz a STRAND Fesztiválon fesztivál

10 nap tábortűz a STRAND Fesztiválon

Utazz Szerb Antal nyomában Olaszországban irodalom

Utazz Szerb Antal nyomában Olaszországban