„Titkon reméltük, hogy a film sikereket ér majd el” – Goztola Kristina több díjat is nyert Bollywoodban

2020. július 23.
"Boldogok vagyunk" - válaszolta megkeresésünkre Goztola Kristina és Halmi Péter, miután Le Collier (A nyaklánc) című új filmjük két díjat is nyert az indiai filmgyártás fellegvárában, Bollywoodban, a világ egyik legnagyobb filmfesztiválján.

Az indiai filmgyártás fellegvárában, Bollywoodban, a világ egyik legnagyobb filmfesztiválján két díjat is nyert Goztola Kristina és Halmi Péter Le Collier (A nyaklánc) című alkotása a hétvégén. A francia–magyar koprodukcióban készült misztikus drámát idén mutatták be egy másik indiai filmfesztiválon, ezt követően levetítették a római filmfesztiválon, majd a Sweden Film Awardson is, ahol szintén díjat nyert.

a-nyaklanc

A kisjátékfilmet idén januárban forgatták Párizsban, francia stábbal és színészekkel, köztük Eric da Costa színművésszel, aki Monica Bellucci unokatestvére. A film főszereplőjét, Maiat Kristina alakítja, aki egyben producere is a filmnek, rendezője pedig Kristina párja, Halmi Péter.

„Titkon reméltük, hogy a film sikereket ér el fesztiválokon. A legnagyobb öröm azonban az, hogy Péter az első francia filmes rendezésére megkapta a legjobb rendezői díjat. Boldogok vagyunk” – válaszolta megkeresésünkre Goztola Kristina.

Olvastad már?

Kristináék díjnyertes kisjátékfilmje egyébként Cannes-ban debütált volna, de mivel elmaradt a filmfesztivál, elsőként a Bangalore Rövidfilm Fesztiválon vetítették le június 7-én. Európában először a Sweden Film Awardson láthatta a közönség július 3-án, ahol díjazták is a film képi világát, majd másnap, a Rome Prisma Independent Film Awardsot is megjárta az alkotás. Az igazán nagy elismerést ezek után kapta a Le Collier: nemcsak, hogy beválogatták a világ egyik legnagyobb filmfesztiváljára Mumbaiban, de az Indo-Global International Film Festivalon kisjátékfilm kategóriában elhozták a legjobb rendezésért járó díjat és a zsűri különdíját is. A koronavírus miatt fizikailag nem rendezték meg az eseményt, a magyar alkotópárost levélben értesítették a díjról. És még az is lehet, hogy az idei év eddigi legnagyobb magyar vonatkozású filmsikere itt még nem ér véget: az alkotás július 30-án a Madrid Film Awardson is versenybe száll.

„A madridi fesztivál után a szeptemberi velencei filmfesztiválra készülünk, ahová cégünk, a Jonah Film Entertainment meghívást kapott. A Nyaklánc még csak most indult el a fesztiválok útján, és mi már a következő egész estét betöltő alkotásra készülünk, amelyet angol nyelven forgatunk” – mesélte jövőbeli terveikről a színésznő.

Olvass tovább!