Spirituális utazásra hív a Belau új dala

2021. január 26.
A könnyed elektronika szerelmeseinek nem kell bemutatni az elmúlt években komoly sikereket magáénak tudó Belaut. Céljuk, hogy a menedéket adjanak, és önmagunkba és a gondolatainkba merülhessünk a zenéjük által. A duó most a kubai Sexto Sentidóval közösen jelentkezik egy dallal.

Take you to the sea – vallják szerzeményeikről. A Belau (Kedves Péter és Buzás Krisztián) lehetőséget kínál. Menedéket a modern világ emberének arra, hogy a zenekar önismeretre invitáló zenéjén keresztül a hallgató elmélyülhessen önmagában, miközben a zenekar által megalkotott modern és elegáns ütemek keverednek az elme nyugalmát örökké remélő szövegekkel. Az inspiráció pedig állandó. A természet legalapvetőbb elemei, amelyek közül számukra a legfontosabb a végtelen tenger és annak ereje.

A formáció négy és fél éves fennállása során számos határon túli sikert könyvelhetett el, ez idő alatt közel 200 koncertet adtak 23 országban, és olyan neves nemzetközi fesztiválokon játszottak eddig, mint a Primavera, az Electric Castle, a Eurosonic vagy az amerikai SXSW. Az elmúlt években olyan komolyabb rádiók játszották dalaikat, mint a BBC Radio 1 vagy a KEXP, és olyan nemzetközi médiumok írtak róluk elismerően, mint a Billboard, a Clash Music, a The Line of Best Fit vagy a Ones to Watch, de bekerültek a Café del Mar playlistjébe is. A Belau első lemeze 2017-ben Fonogram-díjat kapott, és tavasszal átlépték az egymillió streamet is az eddigi kiadványaikkal.

belau_live

A számos pozitív kritikát bezsebelő Colourwave tavasszal jelent meg, és az önismeret mélyebb lehetőségeinek kiaknázása felé próbál utat mutatni. „A Luz egyfajta átvezető az előző lemezünkből a következőbe, több szempontból is elüt az eddigi szerzeményektől. Ez a dal a tradicionális, kubai és a modern, elektronikus zene keveréke, a szöveg félig yoruba, félig spanyol nyelvű. Ez az eddigi legspirituálisabb dalunk, amely megtalálható lesz az áprilisban megjelenő Colourwave DLX lemezen, ahol több újdonság is helyet kap” – mesélte a duó a friss, Sexto Sentidóval közös kiadványáról. A Belau az európai turnéjának elmaradó állomásait 2021-ben a lehetőségekhez mérten pótolja.

Hallgasd meg az új dalt!

Olvastad már?