Nemzetközi díjra esélyes a Tokajt bemutató kalauz

2021. február 04.
Ripka Gergely TokajKalauz (TokajGuide) című könyve a Gourmand Awardson a Best in the world szintig jutott. A többfordulós könyvszemlén a Tokajt bemutató könyv a European wine kategóriában a legjobb négy közé került, ami magyar könyvnek korábban még nem sikerült.

Ripka Gergely TokajKalauz (TokajGuide) című könyve a rangos Gourmand Awardson a Best in the world szintig jutott. A többfordulós könyvszemlén a Tokajt bemutató könyv a European wine kategóriában a legjobb négy közé került, ami magyar könyvnek korábban még nem sikerült.

dijnyertes-tokaj-kalauz-1

A Gourmand Awards for Drink Culture a világ egyik legnagyobb gasztronómiai és italkönyves seregszemléje, összesen nem kevesebb mint 175 ország kiadványainak részvételével, a Gourmand International szervezésében.

Az évszakonként szemlézett versenyben végül az „európai bor” kategóriában döntőbe jutó négy jelölt:

  • Ausztria – Ruster/Ausbruch DAC, Rudolf Lantschbauer, Yulan Cai (Vinothek)
  • Bosznia – Wine Stories, Bosnia & Herzegovina, Zeljko Garmaz
  • Magyarország – Tokaj Guide, Ripka Gergely (Scolar Kiadó)
  • USA – The New Wines of Mount Etna, Benjamin North Spencer (Gemelli Press).

„Felemelő érzés már önmagában Tokajt és Magyarországot látni ezen a shortlisten. Franciaország boros könyveinek külön kategóriája van ezen a versenyen, Magyarországot meg a legtöbb boros tankönyvben, webshopban és más hasonló platformokon általában a »világ többi része« kategóriában említik; én is igyekszem mindent megtenni azért, hogy hazánkat számon tartsák ma is a bortérképen” – mondja Gergely, akinek TokajKalauza a tavalyi Spring Harvest-listán tűnt fel először a könyvszemle weboldalán. A Best in world kategória védjegyét, matricáját már használhatják a kategória döntősei, végső győztest pedig júniusban hirdetnek Párizsban.

Ha szívesen böngésznél a többi izgalmas kategóriában is, kattints IDE!

Olvass tovább!