Nemzetközi díjat nyert a magyar salátáskönyv

2018. május 26.
A világ legnagyobb zsűrizett dizájnversenyére, az A’ Design Award and Competion megmérettetésre nevezte be a tavaly alapított Artbeet, prémium gasztronómiai könyvekre szakosodott kiadó Bezzegh Éva – 12 hónap című, fél éve megjelent, exkluzív, első kiadványát, ami ezüst fokozatú minősítést nyert „grafika és vizuális kommunikáció dizájn” kategóriában, ezzel a díjazottak felső 5%-ában végzett.

2017 novemberében jelent meg Bezzegh Éva – 12 hónap címet viselő első receptkönyve. A megkapó képi világú, nagy formátumú coffee table album, amelyről mi is beszámoltunk, a világ számos konyhájának ízét felvonultató, szezonális saláták témáját járja körbe. A kiadvány egy teljes éven át követi nyomon a táj és a hangulatok változásait úgy a tányéron, mint a természetben és a mindennapjainkban, ezért különlegessége, hogy majd’ egy éven át készült.

Egyedi, letisztult látványvilága Laki Eszter munkáját dicséri, az oldalakat Török-Bognár Renáta bámulatos ételfotói, évszakokon átívelő táj- és életképei illusztrálják. A kötet hiánypótló a témában: amellett, hogy egyedülálló, tematikus receptgyűjtemény, csodálatos, művészi kivitelezésű könyvélményt is ígér.

A 2009-ben alapított A’ Design Award & Competitionmára a világ legnagyobb zsűrizett design versenye, amelyet évente, nemzetközi szinten szerveznek. A kreatív területek széles skáláján, az idei évben 100 kategóriában adták át A’ Designdíjakat, hogy a világ bármely országában élő, számos területen alkotó legjobb dizájnerek nyilvánosságot kapjanak.

Az idei díjakat 2018. június 29-én, az ipozáns, 200 éves Teatro Sociale Como épületében adják át szintén Comoban, Olaszországban, melyen a többi díjazott és a sajtó illetve a dizájnvilág prominens képviselői mellett Bezzegh Éva és May József képviselik az Artbeet Kiadót, illetve a nyertes 12 hónap teljes alkotógárdáját.