3 e-könyv-trükk, amit még a papírkönyvek rajongói is szerethetnek

2020. november 27.
Bár már hosszú ideje velünk vannak, mégis sokan ódzkodnak az e-könyv-olvasóktól, mondván hiányzik a papír illata és tapintása olvasáskor. Ám ha mégis arra kényszerülünk, hogy jelentősen csökkentsük a házi könyvtárunkat például egy költözés miatt, mutatunk rögtön három olyan jó okot, ami segít megbarátkozni az elektronikus könyvolvasókkal.

Kétségtelen, hogy nem érzékeljük fizikailag, ahogy fogynak az oldalak, és nincs meg az utolsó lap elolvasása utáni érzet sem. Ugyanakkor egy e-könyv-olvasó olyankor is használható, amikor egy papírkönyv nem. Erről érdemes megkérdezni például azokat az anyákat, akik a gyermekek hosszas esti altatása közben találtak vissza az olvasáshoz egy e-könyv-olvasó segítségével.

elektronikus-konyv-trukk-olvasas

Az is elvitathatatlan érdeme, hogy annyi könyvet vihetünk magunkkal egy hosszabb utazásra is, amennyit csak akarunk, és a minimalista életstílust is segít fenntartani, hiszen nem halmozunk fel papírkönyveket, amelyek egy idő után egyre nagyobb helyet foglalhatnak el otthonunkból. Ugyanakkor kevésbé ismert és egyértelmű előnyei is lehetnek egy e-könyv-olvasónak.

Aláhúzhatunk és kiemelhetünk a szövegben

Ha szeretjük megjelölni a könyvben azokat az idézeteket, amelyek a legjobban tetszettek, vagy azokat a részeket, amik a legjobban megérintettek, ezt a szokásunkat az e-könyv-olvasóval sem kell feladnunk. Sőt, néhány koppintással akár elküldhetjük a kiemelt részeket ismerőseinknek vagy megoszthatjuk közösségi oldalunkon is.

Kölcsönözhetjük és kölcsönadhatjuk

Nem kell lemondanunk a kölcsönzés és a közös olvasás öröméről sem az e-könyvek korszakában sem. Akár saját könyvtárat is létrehozhatunk, és ezen keresztül rendszerezhetjük a barátainkkal és családtagjainkkal a könyveinket.

Akár vízálló is lehet

Rengeteg idilli kép kering a közösségi oldalakon, amelyeken a fürdőkádban olvasva relaxál a modell. A következő pillanatot már nem örökítette meg a fotós: a rémületet, amikor a könyv belepottyan a vízbe. Azonban sok új generációs e-könyv-olvasónál a gyártók már ezt a problémát is megoldották, és vízálló készülékekkel olvasgathatjuk kedvenc regényünket az illatos habfürdőben.

Olvastad már?

Forrás: Apartment Therapy
Fotó: Unsplash