Trokán Nóra és Polgár Odett a fiatal művészeket támogatják

2021. április 13. |

A youngart online galéria célja, hogy összekösse a fiatal művészeket a műkedvelő nagyközönséggel, segít műveik népszerűsítésében és értékesítésében, anyagi jellegű támogatást nyújt. Az online platform áprilisban hirdeti meg első képzőművészeti ösztöndíj programját.

A youngart online galéria értéket teremt, fiatal tehetségeket karol fel, és támogat. Dr. Hatházi Vera ügyvéd, a youngart.hu alapítója, már évek óta támogat fiatal művészeket. Felismerte, hogy azzal tud számukra minél szélesebb körben segítséget nyújtani, ha összeköti őket egy olyan vásárlói közönséggel, akik hozzá hasonlóan szeretik a művészetet, és vásárlásukkal szívesen támogatják a fiatal tehetségeket. Ez ráadásul egybecseng azzal a lakberendezési trenddel, hogy az elmúlt években egyre nagyobb igény tapasztalható az egyedi és eredeti műtárgyak iránt. Sokan szeretik ilyen remekművekkel díszíteni az otthonukat, irodájukat, de viszonylag kevés a lehetőség ilyen alkotásokat megfizethető áron elérni. A youngart.hu online galériával Vera egy olyan platformot álmodott meg, és hozott létre, ahol nemcsak hozzájutni lehet ezekhez a művekhez, de több száz darabos kollekcióból lehet válogatni, miközben a fiatal művészeket övező társadalmi problémára is megoldást nyújt.

„Az elmúlt években számos művészt volt alkalmam megismerni, és a velük való beszélgetésekből egyre világosabbá vált, hogy mi az, amire szükségük van. Elkezdtem egy olyan szakmai csomag kialakításán dolgozni, amely komplex támogatást nyújthat számukra. Így született meg a youngart, ami egy olyan koncepción alapszik, ami lehetőséget teremt a tehetségek számára, hogy a művészetükből élhessenek, hogy megismerjék és elismerjék őket” – fejti ki dr. Hatházi Vera az inspirációt nyújtó problémakör eredetét. 

Az online galéria fiatal művészek támogatására irányuló törekvései azonban messze túlmutatnak az értékesítési platform biztosításán. PR és marketing szakmai támogatással segíti alkotásaik népszerűsítését, és anyagi támogatást nyújtó programokat indít. A tavasszal induló Youngart Porsche Képzőművészeti Ösztöndíj az első ilyen kezdeményezés, amelynek nyertese 6 hónapon át pénzügyi támogatásban részesül, így intenzívebben tud az alkotásra koncentrálni. Az ösztöndíj mellett a zsűri által kiválasztott tíz művész pedig bemutatkozási lehetőséget kap a youngart és a Porsche által szervezett közös kiállításon. A jelentkezéseket 2021. április 20-ig várják a szervezők. 

Olvastad már?

Autista lakóotthonokat segíthetsz a művészeten keresztül

Autista lakóotthonokat segíthetsz a művészeten keresztül

Online aukciót indít az Autistic Art magyar kortárs művészek és galériák közreműködésével, ahol szebbnél szebb alkotásokra licitálhatunk. Egyrészt autista lakóotthonokat támogatnak a befolyt összegből, másrészt ezúttal az alapítvány visszaad a magyar kortárs művészeknek és galériáknak is a megváltozott körülmények okán.

A youngart online galéria első kampányának nagykövetei: Trokán Nóra, Haumann Máté színművészek, Polgár Odett énekesnő, Ott Anna kulturális menedzser és Szauer Judit gasztro szakember. A nagyköveteket egy-egy youngart tehetség festményével örökítette meg Trunkó Bálint fotográfus. A fotósorozat célja, hogy még közelebb hozza a művészetet a műkedvelőkhöz és a potenciális vásárlókhoz. 

Olvass tovább!

Absztrakt művészet a faladon

Absztrakt művészet a faladon

Kortárs művészeket kértek fel, hogy ezúttal tapétákat használjanak vászonként – így születtek meg az izgalmas kollekciók, amik galériát teremtenek az otthonunkból.

Szólj hozzá te is!

Még több Kultúra

Az egyik legfelkapottabb izlandi tehetség, Víkingur Ólafsson Budapesten izland

Az egyik legfelkapottabb izlandi tehetség, Víkingur Ólafsson Budapesten