Az egész világra allergiás Kocsis Ágnes új filmjének főhőse

2021. május 16.
Nagy várakozás után végre mozikba kerül Kocsis Ágnes legújabb nagyjátékfilmje, az Éden. A film világpremierje tavaly a Rotterdam Nemzetközi Filmfesztiválon volt, de több mint egy évet kellett várnunk rá, hogy végre nagyvásznon mi is láthassuk a lélegzetelállító képi és hangi világú alkotást.

A magyar–román–belga koprodukcióban készült mű különös szerelmi történet, amelynek főszereplője egy harmincas évei végén járó nő, aki mindenre allergiás, ami a modern világgal jár, ezért teljes elszigeteltségben él. A történetet finom humor szövi át. A film dermesztő pontossággal vetítette előre a járvánnyal kapcsolatos, világméretű változásokat.

eden-kocsis-agnes-film-allergia

Kocsis Ágnes rendező kiemelte : „Az érdekelt, hogy mit tesz az emberrel a teljes izoláció, a valódi szeretet hiánya, illetve hogy milyen hatással van az emberi kapcsolatainkra az, hogy tönkretesszük a természetet, az élőhelyünket, a Földet.”

A film női főszerepét Évát, az Arany Aréna díjas ismert horvát színésznő, Lana Barić, a férfi főszereplőt, Andrást pedig Daan Stuyven belga rocksztár alakítja, aki DAAN nevű formációjával ismert szereplője az európai könnyűzenei életnek, ám nagyvásznon, főszerepben most először lesz látható, illetve Bocskor Salló Lóránt mint Éva öccse. Az Éden című filmben szerepel még Katona László, Török-Illyés Orsolya, Keszég László, Friedenthal Zoltán, Németh Gábor író, Kistamás László, Thuróczy Szabolcs, Adorjáni Bálint, Kembe Sorel, és Gattyán Lili. 

A produkció vágója Mezei Áron, látványtervezője Vinnai Petra, látványtervező supervisor Varga Judit, hangmérnökei Herman Pieëte, François Dumont, Juhász Róbert, Székely Tamás jelmeztervezője Kiss-Matyi Mónika.

A filmet május 27-től vetítik a mozik.

Olvass tovább!

beauty-awards-felhivas

Szavazni ITT tudsz!