Budapesten koncertezik Hans Zimmer

2021. május 29.
Budapest is bekerült Hans Zimmer európai turnéjának helyszínei közé. Az Oscar-, Grammy-, és Golden Globe-díjas zeneszerző 2022. március 3-án ad koncertet a Papp László Budapest Sportarénában.

Hans Zimmer korunk legismertebb és legbefolyásosabb filmzenéinek alkotója. Vég nélkül sorolhatnánk a legnagyobbakat: Gladiátor, Lesz ez még így se, Esőember, Thelma és Louise… A zeneszerző, aki 2018-ban, pályája 11. Oscar-jelölését kapta Christofer Nolan kasszasikerének, a Dunkirk filmezenéjéért, újrafogalmazva a filmzene élő előadásmódját. Több mint 200 zenei projekt köthető a nevéhez, az utóbbi években is olyan filmek zenéjét álmodta meg, mint a Widows (Özvegyek), a 12 év rabszolgaság, vagy a Szárnyas Fejvadász 2049.

A Hans Zimmer Live – Europe Tour koncertshow alatt zenekar és kórus is csatlakozik hozzá, így egyedülálló hangzásvilággal szólaltatják meg a rajongók kedvenc filmslágereit és a zeneszerző újabb kompozícióit is. A koronavírus előtti világkörüli turnéján több mint 1 millió rajongót vonzott be az arénákba, stadionokba és szabadtéri helyszínekre a Hans Zimmer Live turné. A pandémia miatti kényszerszünet után bejelentették: 2022 februárjában egy európai turné keretében tér vissza a színpadra az Oscar-, Grammy-, és Golden Globe-díjas zeneszerző.

hans-zimmer-koncert-papp-laszlo

Jó hír, hogy mi is személyesen láthatjuk Hollywood legkeresettebb filmzeneszerzőjének koncertshow-ját, aki 2016-ban koncertezett nálunk először. Új műsorában nemcsak a rajongók kedvenc filmjeinek slágerdalait elevenítik fel, hanem újabb kompozíciók kerülnek terítékre, ezenfelül, Zimmer ritkán játszott darabokat is előad.

A szervezők azt ígérik, 2022-ben a közönség egy  kimondottan pazar előadássorozatra számíthat.  Zimmer előző műsora, a Hans Zimmer Live, amely 2014–2019 között zajlott, úgy a közönséget, mint a kritikusokat egyaránt meglepte. A filmzenei maestro helyett Zimmer zenész és műsorvezető szerepében lépett színpadra, egy orkesztra, zenekar és kórus társaságában, biztosítva a közönség számára a hőn áhított filmzenékbe való teljes belemerülést.

Fotó: Dita Vollmond

Olvass tovább!

beauty-awards-felhivas

Szavazni ITT tudsz!