Új underground díva a láthatáron: megérkezett GAB Echo című dala

2021. június 21. |

Lakatos Gabriella, avagy GAB neve ismerősen csenghet a hazai underground R&B- és jazzrajongók számára. A 2017-ben, egy jazzlap által az Év Felfedezettjei közé sorolt énekesnő az utóbbi években a Blueklyn és a Rafael zenekarok lemezeinek közreműködőjeként csillogtatta tehetségét. Most megjelenő, Echo című dala egyszerre egy nehéz időszak lezárása, és egy újnak a kezdete.

„Az Echo című dal életem egyik legnehezebb időszakában íródott, amikor úgy éreztem, mintha önmagam visszhangja, árnyéka lennék csupán – mesélte az énekesnő. – Nem tudtam, hogy visszakapom-e még valaha a felszabadult éneklés élményét. A dal témája akkoriban született meg bennem, amikor egy műtét után éppen újra beszélni tanultam, énekelni sokáig nem énekelhettem. Erre a helyzetre jött a Covid-vírus, és ez már bőven elég volt ahhoz, hogy a mániás depresszióm is tomboljon. Mindezek árnyékában született az Echo.”

gab-klippremier-nyito

GAB zenéjében a húzós R&B ritmusok leplezetlen őszinteségű dalszövegekkel párosulnak, intenzívek és mélyről jövőek. Az Echo című dalban Lakatos Gabi cinkostársa a Blueklyn zenekar frontembere, Balla Kristóf producerként segédkezett. 

„Kristóffal az évek alatt szinte összeforrtunk zeneileg – mesélte GAB. – Maximálisan bízom benne, felnézek a szakmaiságára és nagyon jó embernek tartom. Ennél többet kívánni sem lehetne, érthető, hogy nagyon szeretek vele alkotni. Amikor megmutattam neki a dalt, azonnal elkezdett alkotói kreativitással létezni.”

Így GAB évek óta formálódó zenei arculata az Echóval vesz új irányt, egy underground díva van megszületőben, akire érdemes lesz odafigyelni a jövőben is. ,,A zene jelenti a kapcsot köztem és az engem körülvevő világ között. Folyamatos bennem a vágy, hogy az életem meséit megoszthassam másokkal. Ebben a zene a cinkosom. Őszintén tudok zokogni és eszméletlen ragyogással örülni. Ilyenek a dalaim is – intenzívek és mélyről jövőek.”

Fotó: Nemeskéri-Tóth Zsófia

Hallgasd meg a dalt!

Olvass tovább!

A legnevesebb zenei lapok méltatják Karosi Júlia lemezét

A legnevesebb zenei lapok méltatják Karosi Júlia lemezét

Karosi Júlia Without Dimensions című albuma komoly szakmai elismeréseket kapott külföldön: a Jazz Weekly oldalán a hét albumának választották, amerikai és a legjelentősebb német nyelvű jazzmagazinok pozitív kritikája mellett a BBC Music Magazine is négycsillagosra értékelte.

Szólj hozzá te is!

Még több Kultúra

10 nap tábortűz a STRAND Fesztiválon fesztivál

10 nap tábortűz a STRAND Fesztiválon

Utazz Szerb Antal nyomában Olaszországban irodalom

Utazz Szerb Antal nyomában Olaszországban