Tényleg perceken múlik, hogy a maszturbáló férfiak letámadják a gyereket a neten

2021. szeptember 18.
Három 12 éves pre-tinédzsert alakító színésznő, stúdióban berendezett 3 gyerekszoba, 10 forgatási nap és 2458 szexuális online ragadozó: a Csapda a neten című dokumentumfilm egy vizuális társadalmi kísérlet, amely ijesztő valósággá válik a két cseh rendező, a szakmailag elismert dokumentarista, Vít Klusák és alkotótársa, Barbora Chalupová alkotásában.

Az idei Budapest International Documentary Festival egyik legnagyobb sikerét, a Csapda a neten című cseh dokumentumfilmet a BIDF saját forgalmazásában mutatja be szeptember 16-tól országosan.

csapda-a-neten-pedofilia-dokumentumfilm

Csapda a neten című dokumentumfilmet (mind az oktátási 12+, mind a 18+ korosztálynak szóló rendezői verziót) Európa számos országában, az Egyesült Államokban és Kanadában is nagy sikerrel mutatták be.

A film a cseh moziforgalmazás történetének legnagyobb nézettségű dokumentumfilmje, és Csehország legnagyobb kasszasikere volt.

A film mindkét verzióját Magyarországon először a BIDF-en láthatta az online közönség. A fesztivál ideje alatt a 12+ verziót számos gimnázium diákja látta az online oktatás időszakában. A 18+ verzió a BIDF történetének legnézettebb filmje volt.

csapda-a-neten-pedofilia-dokumentumfilm

A Digitális Gyermekvédelmi Stratégia (DGYS) és a Telenor Magyarország támogatásának köszönhetően az első kétszáz jelentkező általános iskolában térítésmentesen juthat el az oktatási verzió a célközönségnek szánt 12 éven felüli fiatalokhoz. A cél, hogy ezzel is felhívják a figyelmet az online térben történő bántalmazás veszélyeire, a prevenció fontosságára.

A BIDF a Cinema City hálózattal közös szervezésben szakértők segítségével (gyermekvédelmi szakemberek: kriminológusok, pszichológusok és jogászok) konferenciákat szerveznek az ország pedagógusai részére.

Olvass tovább!