Véres krimiben tűnik fel Molnár Áron és Lengyel Tamás

2021. szeptember 19.
A nagy sikerrel bemutatott a darab ezúttal Budapesten először lesz látható szeptember 22-én és 24-én. A Manna és a Szentendrei Teátrum támogatásával a kortárs angol író, Dennis Kelly Árvák című darabját Horváth János Antal rendezte. Az égető társadalmi problémákat is felmutató előadásban Lovas Rozit, Lengyel Tamást és Molnár Áront láthatja a közönség a Radnóti Tesla Labor színpadán.

Az alkalmi társulat már a tavasz folyamán kezdett dolgozni az előadás megvalósításán. Horváth János Antal fordította Dennis Kelly darabját, és Tóth Réka Ágnes dramaturggal készítették el a magyarországi bemutató szövegkönyvét. Az előadást a Radnóti Színház Tesla Laborban próbálták, ahol októbertől rendszeresen látható majd a produkció.

arvak-lengyel-tamas-lovas-rozi-molnar-aron-eloadas

„Dennis Kelly szövegében az fogott meg a legjobban, hogy egyszerűen nem tudtam letenni, és miután befejeztem hetekig még a fejemben volt, és ezt egy valószínűsíthető nézői reakcióként fogtam fel. Olyan hihetetlenül izgalmas dramaturgiával és okos dialógokkal beszél egy égető társadalmi problémáról, ami észrevétlenül köti le a nézőt és gondolkodtatja el – mondja Horváth János Antal rendező. – A magam részéről azt gondolom, hogy az előadás nagyon szórakoztató, van benne egy jó adag humor -– humor nélkül talán nem is érdemes színházat csinálni –, ezen felül egy lebilincselő krimi, aminek a középpontjában egy fontos társadalmi kérdés áll. Minden adott egy teljes körű, igazi színházi élményhez.”

Az előadás látványvilágát Szabó Márton alkotta, a jelmezekért Kisprumik Ádám felelt. Szeptemberben a szegedi közönség előtt mutatkozik be az előadás, a budapesti bemutató októberben várható.

Az előadásra jegyeket az alábbi linken válthatnak: https://radnotiszinhaz.jegy.hu/program/arvak-124818/728178

Árvák – magyarországi bemutató

A MANNA és a Szentendrei Teátrum produkciója

Szereplők: Lovas Rozi, Lengyel Tamás, Molnár Áron

Fordította: Horváth János Antal

Látvány: Szabó Márton

Jelmez: Kisprumik Ádám

Dramaturg: Tóth Réka Ágnes

Rendezőasszisztens: Fazekas Anna

Produkciós vezető: Gáspár Anna

Rendező: Horváth János Antal

Danny és Helen ünnepi vacsorára készülődnek, amikor belép Helen öccse, Liam csurom véresen. Dennis Kelly kamaradrámája egy lebilincselő krimi történetén keresztül mesél az előítéletekről, a gyűlöletkeltésről, a társadalmi rétegek szétszakadásáról, a társadalomban pattanásig feszülő félelemről és bizonytalanságról, vagyis arról, ami a legjobban meghatározza a mindennapjainkat. Szereplőinknek nem biztos, hogy van feloldás, de a nézőknek még lehet.

Az előadás 16 éves kor felett ajánlott.

Olvass tovább!