Újabb közös albumot adott ki Lady Gaga és Tony Bennett

2021. október 03.
Már a 2014-ben megjelent közös albumuk is nagyot robbant. Most pedig Lady Gaga és Tony Bennett egy új, közös albummal tér vissza, amelyen Cole Porter dalainak feldolgozásai szerepelnek.

A 95 éves Tony Bennett és Lady Gaga 2014-ben a Cheek to Cheek albumukkal abszolút meghódították a sikerlistákat. Most megjelent egy újabb közös duetteket tartalmazó album, Love For Sale címmel.

„Tony már a Cheek To Cheek megjelenítésének másnapján felhívott, hogy szeretne egy lemezt készíteni, amelyen Cole Porter-dalok szerepelnek. Én természetesen igent mondtam, és tudjátok mit? Megcsináltunk!” – mondja Lady Gaga.

„Annyi tehetség lakozik benne: ahogy találkozunk, azonnal fellobban közöttünk a kreatív szikra. Bármit csinálunk közösen, teljesen biztos lehetek benne, hogy csodálatos lesz” – mesélt a közös munkáról Tony Bennett.

Lady Gaga, aki LMBTQ+ fiatalok mentálhigiénés támogatásával is foglalkozik, kedvenc Cole Porter-dala is felkerült az albumra: „Imádom a Let’s Do Itet, annyira viccesen és ízlésesen utal arra, hogy, tudod… »azt« csinálják. A végeredmény pedig olyan, mintha egy kellemes altató lenne, szinte mint egy gyerekdal.”

„Az Under My Skin (ford.: A bőröm alatt) felvétele közben is nagyon jól szórakoztunk, hiszen van egy tetoválásom, ami Tony egyik rajza Myles Davis trombitájáról, alatta az aláírásával – így pedig különösen izgalmas volt  a refrént énekelni – fűzi hozzá az énekesnő. – Nagyon szeretném, ha a fiatalok is több jazzt hallgatnának: csodálatos és borzasztóan fontos műfaj, amely örök tiszteletet érdemel. Olyan örömöt közvetít, ami a legtöbb zenéből hiányzik manapság. A karrierem során igyekszem minél többet foglalkozni a jazzel, ezért pedig remélem, Tony is büszke lesz rám. Számomra ő ugyanakkora legenda, mint Cole Porter – csak ő szerencsére még mindig velünk van. Nagyon remélem azt is, hogy amikor az emberek meghallgatják ezt az albumot, érezni fogják azt az erős, generációkon átívelő barátságot, ami kialakult köztünk.”

A dalokban ötvöződik a klasszikus jazz-zenekari és a big bandes hangzás; a felvételek a New York-i Electric Lady Studiosban készültek, ahol többek között David Bowie, John Lennon, Stevie Wonder, a The Rolling Stones és a Blondie is megfordult már – de persze csak miután stúdióvá alakították az eredetileg klubként funkcionáló helyiséget, ami egyébként Jimi Hendrixé volt.

Fotó: Kelsey Bennett

Olvass tovább!