Hírességek, akik hangosan kiállnak az LMBTQ-közösségért

2021. június 30.
A következő hírességek nemcsak júniusban, a Pride-hónapban, hanem az év 365 napján kiállnak az LMBTQ-közösség mellett.

Lady Gaga

Lady-Gaga

Azon kívül, hogy az énekesnő Born This Way címmel egy konkrét LMBTQ-himnuszt írt, ugyanezzel a névvel 2012-ben egy alapítványt is létrehozott az édesanyjával. Jótékonysági programjaikkal a fiatalok mentális problémáin szeretnének segíteni.

Madonna

Madonna évtizedek óta nyíltan támogatja a meleg közösséget: rendszeresen szólal fel az LMBTQ-jogokkal kapcsolatban, és a közösség tagjait a koncertjein, videóklipjeiben is szerepelteti. 2013-ban a GLAAD Awards műsorvezetőjeként azt is megjegyezte, hogy a homofóbok egyszer úgyis rájönnek majd, hogy semmiben nem különböznek azoktól az emberektől, akiket utálnak.

Miley Cyrus

Miley Cyrus is évek óta támogatja a közösséget, idén júniusban még egy Pride koncertet is adott az otthonában. A 2016-ban elindított Happy Hippie Alapítványával pedig kifejezetten a hajléktalan LMBTQ-fiataloknak próbál segíteni.

Cyndi Lauper

Cyndi-Lauper

Az énekesnő által létrehozott True Colors United jótékonysági szervezet is a fiatalok lakhatási problémáinak megoldására összpontosít. „Mindannyian személyes felelősséggel tartozunk annak biztosításáért, hogy az LMBTQ-fiatalokkal méltósággal és tisztelettel bánjanak” – mondta korábban Lauper.

Elton John

Az énekes 1992-ben hozta létre jótékonysági szervezetét, az Elton John AIDS Foundationt, amin keresztül különféle megelőzési, oktatási programokat indított el, és mellette támogatást nyújt a HIV-vel, AIDS-szel élő embereknek.

Forrás: US Weekly Fotó: Getty Images

Olvass tovább!