Lady Gagát 19 évesen megerőszakolta, teherbe ejtette és kidobta a producere

2021. május 22.
Az énekesnő Oprah Winfrey-nek beszélt őszintén az átélt traumákról, melyek még mindig kísértik.

Harry és Oprah Winfrey közös, The Me You Can’t See című dokumentumsorozatában beszélt őszintén Lady Gaga mentális egészséggel és önbántalmazással kapcsolatos élményeiről. Az énekesnő most vallott először arról, hogy miután megerőszakolták – erről először 2016-ban beszélt nyilvánosan –, teherbe esett. 

lady-gaga-nemi-eroszak-terhesseg

„19 éves voltam, a zeneiparban dolgoztam, és egy producer azt mondta nekem, vegyem le a ruháimat – mondta Lady Gaga. –Azt feleltem, nem, és otthagytam. Ekkor azt mondták, hogy az összes zenémet elégetik. És nem hagyták abba. Nem hagyták abba, lefagytam, és a többire nem emlékszem.”

Lady Gaga azt mondta Oprah Winfrey-nek, hogy még mindig nehezen beszél a mentális egészségéről, és küzd a poszttraumás stressz szindróma tüneteivel, melyeket olyan dolgok váltanak ki, amik az átéltekre emlékeztetik. A szexuális zaklatást követő években Lady Gagát kórházban kezelték fájdalmai miatt, és az énekesnőt meglepte, amikor egy pszichiátert küldtek hozzá a szervi problémákat orvosló doktor helyett.

„Először mindenem fájt, azután zsibbadt. Majd hosszú hetekig beteg voltam utána, és rájöttem, hogy ez ugyanaz a fájdalom, amit akkor éreztem, amikor az a személy, aki megerőszakolt és teherbe ejtett, eldobott egy sarokba. A szüleim házában voltam, hánytam és beteg voltam. Mert megerőszakoltak. Hónapokig voltam bezárva egy stúdióba” – mondta Lady Gaga.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga)

Az Oscar-díjas énekesnő az önbántalmazásról is beszélt. Elmondta, hogy úgy érezte, ez az egyetlen módja annak, hogy megmutassa, hogyan érez legbelül. „A mentális egészségemmel egészen fiatal koromban is probléma volt már. Vagdostam magam fiatalon. Megtapasztaltam az erőszakot, és nagyon nehéz számomra ezt úgy kifejezni, amiről úgy gondolom, megérthetik a fiatalabb, de akár az idősebb emberek, miért vágja meg magát valaki. Úgy gondolom, ez azért szakadt fel belőlem, mert meg kellett mutatnom, mennyire fáj belül.”

„Tudod miért nem jó vagdosni magad? Miért nem jó a falhoz vágni magad? Tudod miért nem jó az önbántalmazás? Mert sokkal rosszabbul érzed magad tőle – folytatta Lady Gaga. – Azt hiszed, jobb lesz, mert megmutatod valakinek. Nézd, nekem fáj! De nem segít.”

Lady Gaga pozitív üzenettel zárta az interjút. „Megtanultam magam kihúzni belőle. Minden elkezdett lassan megváltozni.”

Forrás: Marieclaire.com.au Fotó: Getty Images

Olvass tovább!

beauty-awards-felhivas

Szavazni ITT tudsz!