Félelmetesen jó halloweeni fogások

2021. október 28.
Egyre divatosabbak a halloweeni házi bulik, de elég sok fejtörést okoz a házigazdáknak, hogy milyen ételekkel várják a vendégeiket, amelyek egyszerre félelmetesen finomak, mégis rém egyszerűen elkészíthetőek. Bernáth Melinda, a Smarta bloggere egy komplett menüsort mutat nektek, amelyet egy óra alatt össze tudtok dobni.

Az a jó, hogy a halloweeni ételek nem igényelnek precíz szaktudást, vagy különösebb jártasságot a konyhában. Ha ronda lesz, annál jobb, hiszen ilyenkor mindent szabad. Egy kis kreativitással a legegyszerűbb étel is félelmetesen jó halloweeni étellé változhat. Íme néhány ötlet!

Halloweeni előétel: póktojás és véres szem

halloweeni-tojas

A várható létszámot szorozd meg másféllel, és főzz meg annyi tojást keményre. (Ne aggódj, nem lesz túl sok, mert a tojás egy részét úgysem tudod normálisan megpucolni.) Ha pedig maradna valamennyi a végén, másnap készíts belőle tojáskrémet.

A főtt tojásokat vágd ketté hosszában, a sárgáját tedd egy keverőtálba, majd tejföllel, majonézzel, sóval, borssal mixeld krémesre. A felét tedd külön, a maradékhoz pedig adj egy fél avokádót és egy kevés wasabikrémet, és turmixold tovább. Ha nem találod elég zöldnek, egy kevés kék ételszínezékkel fokozhatod a hatást.

A tojásfehérjébe töltsd vissza a krémeket vegyesen. A sárga mehet púpozva, a zöldet csak bő 2/3-ig. Fekete olívabogyót szeletelj fel, és tedd a sárga tojásokra úgy, hogy pók formát képzel. A zöldbe nyomj pritaminpaprikás zöld olívabogyót, a fehérje részére pedig egy kevés piros ételfestékből rajzolj vérereket.

Halloweeni főétel: sült múmia pizza

pizza-mumia

 

Egyik leggyorsabb és legegyszerűbb halloweeni étel, ha előkészített pizzatésztát használsz. Vágd be a hosszabbik oldalánál 1/3-ig mind a két oldalon. A közepét kend meg pizzaszósszal, mehet rá a mozzarella, és erre a paprikás szalámi. Két oldalról kezdd el ráhajtogatni a gyolcsokat a testre, de a szemnél hagyj egy kis rést. Ide jöhet még egy kis paradicsomszósz, szemnek pedig két olívabogyó. 10 perc alatt 220°C-on már készre is sül.

Halloweeni desszert: ehető temető RIP

halloweeni-desszert

 

Érdemes ezzel kezdeni a menüsor elkészítését, hogy legyen ideje kihűlni. Csokipudingot sűrűre főzünk, egy tálba piskótatallérokat halmozunk, és azt leöntjük a pudinggal. Miután kihűlt, gesztenyemasszát és étcsokit reszelünk rá. Végül reggeliző kekszeket dekortollal tetszés szerint kidekorálunk, és mintha sírkő lenne, beleállítjuk.

Ha nem csak egyféle halloweeni desszerttel készülnél, akkor készíts ehető zombiszemeket és halloweeni muffinokat is!

Ha kíváncsi vagy, én hogyan készítettem el őket, nézd meg a halloweeni videót is, amiben megmutatok még egy véresen jó italt is.

Szerző: Bernáth Melinda (Smarta)

Még több szuper receptért kattints a Smarta.hu-ra!

Olvass tovább!