5 retró karácsonyi zene, ami soha nem megy ki a divatból

2021. december 11.
Ezek a karácsonyi zenék annyira összenőttek az ünnepekkel, mint a habcsók és a bejgli. Hallgasd meg őket legalább egyszer, nehogy elmaradjon a karácsony!

Bizonyára nem vagyunk egyedül azzal, hogy hidegrázást kapunk tőle, ha a bevásárlóközpontokban már október közepén felcsendülnek a megunhatatlan karácsonyi dalok, otthon, a magunk szórakoztatására lejátszva azonban egészen más hatást érhetünk el velük. Ezek a zenék a szó szoros értelmében véve örökzöld slágerek, amik nélkül nem is lenne igazi a karácsony!

5 retró karácsonyi zene, ami soha nem megy ki a divatból

All I Want for Christmas Is You

A karácsonyi készülődés nem lenne az igazi, ha nem csendülne fel közben legalább egyszer Mariah Carey 1994-es slágere, ami egyszerűen nem tud kimenni a divatból – olyannyira, hogy még 25 év után is a slágerlisták élére tört. Lauren Alvarez, a Forbes újságírója azt mondta erről a számról, hogy minden kétséget kizáróan az ünnepvárás himnusza lett, amit évről évre meg kell hallgatnunk. Neked megvolt már idén?

Last Christmas

A Wham! slágere igazi időutazás: óhatatlanul visszarepít a megboldogult ’80-as évekbe, egész pontosan 1984-be, amikor George Michael dalban intett örök érvényű óvatosságra, hogy ne adjuk a szívünket egy olyan hálátlan személynek, aki egyszer már összetörte. A slágert George a gyerekkori szobájában írta, amikor a szüleihez látogatott, és zenésztársa, Andrew Ridgeley azt mondta róla, hogy amikor meghallotta az első verziót George előadásában, az maga volt a csoda!

Jingle Bells

Sokan viccelődnek azzal, hogy Michael Bublé egész évben egy barlangba visszavonulva tengeti az életet, karácsony közeledtével azonban előbújik a rejtekéből, és dalra fakad. Amióta kereken tíz éve, 2011-ben világsiker lett a karácsonyi albuma, talán maga sem gondolta, hogy legalább annyira része lesz az ünnepi készülődésnek, mint Mariah Carey. Nagy örömünkre a White Christmas című dalt is újragondolta

Driving Home for Christmas

Gondoltad volna, hogy Chris Rea dala már 35 éves? Tökéletes választás az ünnepek alatti utazáshoz és akkor, ha már alig várod, hogy karácsonykor újra lásd azokat a családtagokat vagy barátokat, akiket a legjobban hiányolsz. 2013-ban Mario Biondi is elénekelte ezt a dalt, a feldolgozás pedig igazán remekül sikerült! 

Someday at Christmas

Stevie Wonder lélekmelengető slágere 1967 novemberében látott napvilágot, mondanivalója azonban ma is fájón aktuális. A dalt a remény himnuszának is tartják, ugyanis egy szebb jövő érkezéséről ábrándozik, s a világot egy olyan helyként látja lelki szemei előtt, amelyből eltűnik minden rossz, és a helyébe béke költözik. Aligha lehet ennél szebbet kívánni idén karácsonykor! 

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?