Szimfóniával teszi halhatatlanná kedvencünket a zeneszerző

2021. augusztus 26.
A háziállatok tudnak trükköket, ülnek, gurulnak, visszahozzák a labdát, némelyik táncol is. És bármelyikük válhat egy klasszikus zenemű múzsájává.

Noam Oxman jeruzsálemi zeneszerző létrehozta a Sympawnies nevű szolgáltatást, melyben a kedvencekről készült fotók alapján komponál olyan zeneművet, ahol a kotta hangjegyeiből rajzolódnak ki a kutyák, macskák vagy más háziállatok jellegzetes vonásai, a szemek, az orr és a mosolyuk. Minden alkotás mellett található egy QR-kód, amivel meghallgathatjuk a kutyusunk vagy macskánk által inspirált dalt. De készülhet zenemű akár a nyuszinkról is, mint a képen látható Allegro Moderabbit című alkotás.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sympawnies (@sympawnies)

Oxman a Jeruzsálemi Tánc- és Zeneművészeti Akadémián diplomázott. Azért született meg a Sympawnies ötlete, mert egyaránt szereti a zenét, az állatokat és a képzőművészetet, így ezt a három szenvedélyét ötvözte benne. Ő három macskával osztja meg otthonát, akik természetesen már megkapták a saját kottájukat. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sympawnies (@sympawnies)

A zeneszerző nemcsak a kedvencek külsejét, de a személyiségét is próbálja megragadni az alkotás során. Például írt már olyan darabot, melyet úgy jellemzett, hogy friss harmóniák és hangok alkotnak, ez a macskája bozontos bundáját szimbolizálja, míg más dalok vibráló és feltűnő stílusúak, amik egy bohó kölyökkutya karakterét idézik. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sympawnies (@sympawnies)

Érthető módon a képzett zeneszerző által alkotott kották nem olcsók. Egy kisebb portré kedvencünkről 300 dollár körül van, míg egy nagyobb, teljes alakos mű akár 2200 dollárba is kerülhet. Vigasztalhat a tudat ugyanakkor, hogy a zeneszerző minden egyes darab után befolyt összeg 20 százalékát egy macskamenhelynek ajánlja fel.

Forrás: Apartment Therapy Fotó: Unsplash

Olvass tovább!