Ezeket a karácsonyi filmeket látnod kell!

2021. december 24.
Mutatjuk, mit érdemes streamelni az ünnepek alatt!

Ellentmondásos módon sokszor a karácsony közeledtével a legnehezebb ünnepi hangulatba kerülni: az utolsó pillanatig tartó ajándékcsomagolás és takarítás könnyen eltereli a figyelmet a meghitt családi összejövetelek pozitív oldaláról. Szerencsére ezen könnyen segíthet egy karácsonyi filmmaraton. Összeszedtük a legkülönlegesebb Netflix-újdonságokat, amik egy forró kakaó kíséretében garantáltan meghozzák a kedved az év legszebb időszakához.

karácsonyi-filmajánló

Klaus – A karácsony titkos története

A 2019-ben készült spanyol animációs mese a távoli Smeerensburg városban állomásozó Jesperről szól. A fiú olyan rosszul teljesített a postásképző iskolában, hogy apja kiköti: ha egyéves távolléte alatt nem postáz hatezer levelet, kizárja örökségéből. Jesper kétségbeesetten biztatja az egymással haragban álló városlakókat levélküldésre, mikor találkozik a visszahúzódó, erdészként dolgozó Klaussal. Klaus Jesperen keresztül küld ajándékot egy szomorú kisfiúnak, aminek hamar híre megy a  gyerekek között. A postás hamarosan az éj leple alatt hordja Klaus ajándékait a város gyerekeinek, ami váratlan események sorozatát vonja maga után.

karácsonyi-filmajánló

Karácsonyi krónikák

A Netflix saját gyártású, családbarát filmje egy testvérpár, Kate és Teddy történetét mutatja be, akik észreveszik a Mikulást mikor a házukba látogat. A gyerekek észrevétlenül beugranak a Mikulás szánjába, hogy elkísérjék őt izgalmas utazására. A szán azonban útközben meghibásodik és összetör, így a gyerekek segítenek a Télapónak kiszállítani időben az összes ajándékot. A Karácsonyi krónikákat 2017-es megjelenése után egy héttel több mint 20 millió háztartásban streamelték, a népszerűségnek köszönhetően a történet második része is elérhető a platformon.

karácsonyi-filmajánló

A szerelem illata

Karácsonyi film Nina Dobrev főszereplésével – kell ennél több? A szerelmi csalódások sokasága miatt kiábrándult Natalie végső elkeseredésében online társkereséshez folyamodik, ahol úgy érzi Josh személyében végre megtalálta azt, akit régóta keresett. Az újságírónő úgy dönt meglepi párját, akivel személyesen még sosem találkozott, így karácsonykor repülőre ül, hogy végre megölelhesse kedvesét. A találkozó azonban nem egészen úgy alakul, ahogy azt Natalie várta: Josh egy másik személy képeit használta az alkalmazásban.

karácsonyi-filmajánló

Szinglilét

A Tony-díjas Michael Mayer rendezésében készült romkom a családdal való karácsonyi találkozás nyomasztó részét mutatja be: a homoszexuális Peternek elege van abból, hogy az ünnepek alatt mindenki szerelmi élete – vagy épp annak hiánya – felől érdeklődik, ezért ráveszi legjobb barátját, hogy tegyen úgy, mintha a partnere lenne. Nick igencsak jól alakítja szerepét, Peter családja még soha nem látta ilyen boldognak a fiút.

karácsonyi-filmajánló

A fiú, akit Karácsonynak hívnak

Az eredetfilmek mostanság nagyon népszerűek – gondoljunk csak a Jokerre – így nem csoda, hogy a Netflix idei újdonságai között a Mikulás ifjúkorának alternatív történetét is megtekinthetjük. A fiatal Nikolas a legendás Elfhem falu felkutatása érdekében indult útnak, és mikor eléri célját, ihletet kap arra, hogy megalkossa mindannyiunk kedvenc ünnepi hagyományát. A film a kritikusok elismerése mellett igen nagy népszerűségnek örvend az angolszász országokban, ami nem meglepő, hiszen Matt Haig azonos című könyve szolgált a történet alapjául.

Források: Wikipédia, countryliving.com Fotók: IMDB

Olvass tovább!