Erzsébet királynő soha nem hordja ezt a két színt karácsonykor

2021. december 20.
Pedig mindkettő kifejezetten ünnepi színnek számít...

A királyi család tagjainak öltözködését rengeteg különféle előírás szabályozza, karácsonykor mégsem ezek befolyásolják a királynő megjelenését. Ha visszatekintünk az elmúlt évekre, akkor láthatjuk, hogy Erzsébet a karácsonyi nyilvános eseményeken, így például a sandringhami templomban tartott  istentiszteleteken is előszeretettel vesz fel élénk színű ruhákat, ezek segítségével ugyanis jobban ki tud tűnni a tömegből. A korábbi években láthattuk már kék, narancssárga és rózsaszín összeállításban is – van azonban két szín, amit az ünnepek alatt soha nem venne fel.

Angela Kelly, a királynő öltöztetője a The Other Side of the Coin: The Queen, the Dresser and the Wardrobe című könyvében azt írta, hogy Erzsébet mindig alaposan átgondolja, mik azok a színek, amik a képernyőn keresztül is jól állnak neki.

„Először mindig megkérdezem tőle, hogy milyen árnyalatok és dekoráció lesz körülötte. Például, hogy a karácsonykor a tévében sugárzott beszéde során milyen bútorok lesznek a háttérben, vagy hogy milyen színnel lesz díszítve a fa. Ezután kiválasztok egy-egy ruhát, ami passzolna az eseményhez” – magyarázta Kelly.

A zöld és a piros azok a színek, amik öltözködés terén minden karácsony alkalmával tiltólistásak a királynőnél. Az előbbi azért, mert túlságosan összeolvadna a fa színével, az utóbbi pedig azért, mert nem mutat jól a képernyőn.

„Végső soron a produkciós csapatra bízom, hogy döntsenek a ruhákról, mivel a operatőrök és a producerek tudják, mi fog működni és mi nem: a pirosat például nehéz megjeleníteni a kamerával, zöldben pedig a királynő eltűnhet a háttérben, a fa elhelyezkedésétől függően” – összegzi a szakértő.

Forrás: marieclaire.co.uk Fotó: Getty Images

Olvass tovább!