A besúgó: a kommunizmusban játszódik a HBO első magyar gyártású sorozata

2022. február 05.
Az HBO MAX Original első magyar gyártású sorozata, A besúgó tavasszal érkezik az HBO MAX kínálatába. A 8 részes sorozat kreátora, valamint író-rendezője Szentgyörgyi Bálint, a további rendezői Mátyássy Áron és Miklauzic Bence.

1985 – a kommunista Magyarország a politikai változások küszöbén áll. A húszéves Geri szíve tele van izgalommal és várakozással: Budapestre költözik, hogy a Gazdaságtudományi Egyetemen tanuljon. Kollégiumi élete első napján csatlakozik egy csapat demokratikus ellenzéki fiatalhoz, akik tüntetéseket szerveznek a kommunista rendszer ellen. A csoportot Száva Zsolt, a karizmatikus fiatal diák vezeti, aki hamarosan Geri legjobb barátja lesz. A vidéki srác élete egy pillanat alatt megváltozik a gyönyörű lányok, bulik és politikai viták hatására.

besugo-hbo

Geri azonban súlyos titkot őriz. Az Állambiztonság besúgója, akinek nincs választása: ha életben akarja tartani súlyosan beteg öccsét, akkor szüksége van az állam által biztosított gyógyszerre…

A sorozat főbb szerepeiben olyan tehetséges fiatal színészeket láthatunk, mint a Guerillából és a Fekete fecskéből ismert Váradi Gergely, a Napszálltában és Kincsenben játszó Patkós Márton, Szász Júlia, akit a Seveledben és a Bátrak földjében láthattunk, Szőke Abigél, az Akik maradtak főszereplője, Lengyel Benjámin az Űrpikniknől és a Szép csendbenből, az A Tanárból, az Alvilágból és a Viharsarokból ismert Varga Ádám, Hermányi Mariann, akit a Toxikomában láthattunk, Borbély Richárd a Korhatáros szerelemből és a Mintaapákből, Márkus Luca, az Egynyári kaland és a Drága örökösök színésznője, valamint Vas Judit Gigi.

A sorozatban kedvenc művészeinkből sem szenvedünk hiányt: a tapasztalt művészgenerációt Thuróczy Szabolcs, Mácsai Pál, Ördög Tamás, Radnay Csilla , Hajdú Szabolcs, Gyabronka József, Funtek Frigyes és Szabó Simon képviselik majd.

Fotó: HBO MAX

Olvass tovább!