Mozi helyett a neten debütál Hajdu Szabolcs új filmje

2020. április 21.
Április 23-án, csütörtökön debütál Hajdu Szabolcs új nagyjátékfilmje, a Békeidő. A járványügyi helyzetre reagálva a filmet online, a Vimeón keresztül mutatják be.

bekeido-hajdu-szabolcs

Hajdu Szabolcs és csapata úttörő megoldást választott új alkotása bemutatására: április 23-tól Magyarországon és Romániában – választható román és angol felirattal – a Vimeón debütál majd a film. A Békeidő egy speciális oktatási projekt keretében valósult meg a Látókép-Production és a kolozsvári Filmtett Egyesület együttműködésében. A stáb és a színészek egy része nagy tapasztalattal rendelkező filmes szakemberekből állt, akiknek vezetésével romániai és magyarországi filmiskolák diákjai tapasztalatot szerezhettek egy nagyjátékfilm elkészítésében.

bekeido-hajdu-szabolcs

A Békeidő egy film-antológia, több, egymásba kapcsolódó történettel. Különböző emberi viszonyokban járja körül a dominancia és a kiszolgáltatottság kérdését, képzelet és valóság határán, legyen szó párkapcsolatról, barátságról, szülő és gyerek, állam és polgár viszonyáról. A cselekmény egy éjszaka alatt zajlik, és több fő történetszálat ötvöz, amelyek újabb történetek és karakterek felé ágaznak el: egy protestáns pap és családja közötti konfliktus; egy politikai aktivista nő tizenéves lányának kalandjai; egy középkorú színész és a felesége házassági válsága, valamint egy híres színházrendező és fiatal pártfogoltjának története.

bekeido-hajdu-szabolcs

A főbb szerepekben Sárosdi Lilla, Szabó Domokos, Hajdu Lujza, Hajdu Szabolcs, Schilling Árpád, Wrochna Fanni, Földeáki Nóra és Török-Illyés Orsolya láthatók, a film operatőre Bántó Csaba, vágója Kővári Szabolcs, zenéjét a Freakin’ Disco szerezte. A film gyártója a Látókép-Production Kft, producerei Hajdu Szabolcs, Török-Illyés Orsolya és Jim Stark (Kávé és Cigaretta, Törvénytől sújtva, Éjszaka a földön)

Olvass tovább!