LOVEMBTQIA+, megjelent a noÁr Mozgalom új dala

2022. február 20.
A LOVEMBTQIA+ című számot és klipet Valentin-napon tették közzé. A szerelmesek napjának eredettörténete szerint ugyanis Szent Bálint annak idején arról vált híressé, hogy a törvénnyel szembeszállva titokban olyan párokat esketett össze, akiknek törvényileg nem lett volna szabad megházasodnia, a noÁr mozgalom pedig erős, szimbolikus párhuzamot érez ebben.

Az elmúlt években egyre jobban erősödött Magyarországon az LMBTQ+-közösség tagjai ellen irányuló diszkrimináció: egyre több olyan esetről hallunk, hogy az embereket fizikailag és lelkileg bántalmaznak, erőszakos bűncselekmények áldozataivá válnak, még rosszabb esetben akár életüket is veszítik pusztán azért, mert a többségi társadalomhoz képest más a nemi identitásuk vagy a szexuális orientációjuk.

lbtqia-noar-mozgalom-dal

A jelenlegi hatalom évről évre egyre több olyan intézkedést tesz, ami hátrányos helyzetbe hozza a közösség tagjait, megfosztja őket addigi jogaiktól, ellehetetleníti például az örökbefogadást, vagy a nemváltást és szándékosan félrevezető, hazug, aljas állításokat tesz a közösség tagjairól. A noÁr Mozgalom hisz abban, hogy az LMBTQ+-embereket ugyanazok a jogok illetik meg, mint bárki mást. Ennek elfogadásáért szeretnének mindent megtenni a jövőben, ezért februárban LMBTQ+ történeti hónapot tartanak, melynek során hét kisfilmben mutatjuk be a szexuális kisebbségeket és egy videóklip-premiert is tartanak.

A klipet a Made in Helsinki stúdiójában forgathatták le, a videó formai és technikai érdekessége, hogy egyetlen snittből áll. A klip szereplői között vannak LMBTQ+ közösségi tagok, vogue táncosok, családilag érintettek, a Melegség és megismerés aktivistái és olyanok is, akik cisznemű, heteroszexuálisként elkötelezett támogatói a közösségnek.

Fotó: noÁr

Olvass tovább!