Sorozatok, amelyek bemutatják, milyen sokszínű lehet a szerelem

2022. június 13.
A listánkon szereplő szériák forgatókönyvének középpontjában az áll, milyen sokféle arca lehet a románcoknak.

Évtizedek óta júniusban ünnepeljük a Pride hónapot. Ezekben a hetekben reflektorfénybe kerülhetnek azok a kihívások, amelyekkel az LMBTQ+-közösség tagjainak szembe kell nézniük. De az elfogadásról és a sokszínűségről azért szerencsére már egyáltalán nem csak ezekben a napokban esik szó a médiában – továbbá a filmekben, illetve a sorozatokban is. Összegyűjtöttünk néhány elérhető szériát, ami bemutatja, milyen sokszínű is lehet a szerelem.

Szexoktatás

Szexoktatás (Fotó: Sam Taylor/Netflix)

L: A Q generáció (The L Word: Generation Q)

Az L (The L Word) című drámasorozat rebootjához valójában nem feltétlenül kell ismerned az eredeti szériát, hiszen csak három színésznő (Jennifer Beals, Katherine Moennig és Leisha Hailey) folytatta tovább a show-t állandó szereplőként – és a korábbi hat évad eseményeire is csak ritkán utaltak vissza. Ám új karakterek bevonása ellenére az elv maradt a régi: így a két legfrissebb szezonban is az LMBTQ+-közösség tagjainak kapcsolatai (és azoknak nehézségei) kerültek a fókuszba. A Showtime pedig már a harmadik évadot is berendelte.

Hol találod? Az HBO Maxon.

Grace és Frankie (Grace and Frankie)

A Lily Tomlin és Jane Fonda főszereplésével készült sitcomnak mindenképpen ott a helye a listánkon, hiszen a látszat ellenére több puszta szórakoztató műsornál. A történet középpontjában egyébként két nyugdíjas (a másikat kifejezetten nem kedvelő) feleség áll, akik egyszer csak rájönnek, hogy a férjeik titokban már évek óta viszonyt folytattak egymással. A férfiak coming outja után a két nő kénytelen egymásra támaszkodni a talpra állásban, és végül őszinte barátság szövődik közöttük. A szívmelengető sorozat fontos beszélgetéseket indíthat el önelfogadásról, újrakezdésről és a szivárványcsaládokról.

Hol találod? A Netflixen.

Ez bűn (It’s a Sin)

Ha csak pár órányi szabadidőd van a binge-ezésre, akkor az Ez bűn című ötrészes szériát ajánljuk neked, ami világszerte lenyűgözte a kritikusokat a remek színészi alakításaival, az érzelmekkel teli jeleneteivel és a hiteles forgatókönyvével. A Londonban játszódó mini(dráma)sorozat visszarepít majd 1981-be, és egy olyan, homoszexuális férfiakból álló baráti társaságot mutat be, akik a HIV/AIDS-válság idején éltek az Egyesült Királyságban.

Hol találod? Az HBO Maxon.

Szexoktatás (Sex Education)

Ne tévesszen meg a tinisorozat címke, mivel a Szexoktatás korosztálytól függetlenül bárki számára tanulságos lehet. Egyszóval, ha eltekintesz attól, hogy a jelenleg háromévados show egy középiskolában játszódik, akkor olyan fontos kérdéseket járhatsz körbe a főszereplőkkel, mint az identitáskeresés, az aszexualitás, a maszturbálás vagy az önelfogadás – ráadásul az alkotók a heteroszexuális kapcsolatok mellett a homoszexuális kapcsolatokra is nagy hangsúlyt fektettek.

Hol találod? A Netflixen.

Fotó: HBO Max Sajtószoba

Nincs sok időd sorozatot nézni?