Stábtitkok: így forgatták a Bridgerton legforróbb szexjeleneteit

2022. április 28.
A sorozat, amelynek a nézettsége még magukat a készítőket is meglepte, nem nélkülözi a fülledt szexjeleneteket. Ezek forgatásához a stáb egy intimitás szakértőt is segítségül hívott, aki most néhány izgalmas titokba avat be minket.

Ha minden a tervek szerint alakul, idén nyáron látnak hozzá a Bridgerton sorozat várva-várt, harmadik évadának forgatásához, az újonnan készült epizódok pedig már jövő tavasszal elérhetőek lesznek, és sok izgalmat tartogatnak majd, amelyek – ahogy azt már megszokhattuk – nem mellőzik a túlfűtött szexjeleneteket sem.

Bridgerton

Az Insidernek sikerült mikrofonvégre kapnia Lizzy Talbotot, aki a Bridgerton intimitás szakértőjeként erősítette a stábot. A szakértő nem rejtette véka alá, hogy a színészek által viselt ruhák igencsak feladták a leckét, a sok gomb, a fűzők és a kesztyűk ugyanis megnehezítették a vetkőzést és a szabad mozgást – de legnagyobb örömünkre nem adták fel a próbálkozást.

A szexjelenetek forgatása során még akkor is ezer apró részletre kell ügyelni, ha a színészek már meztelenek, így azonban, hogy igencsak látványos kosztümökbe bújtak, még körültekintőbbnek kellett lenniük, hogy élethűen adhassák vissza a szenvedélyes pillanatokat. „A színészek legtöbbször segítséggel öltöztek fel egy-egy jelenet forgatásához, így az intim jelenetek forgatása során komoly kihívást jelentett azok levétele” – árulta el Lizzy Talbot. 

Bridgerton szexjelenetek

Az ellenségekből lett szeretők, Anthony Bridgerton (Jonathan Bailey) és Kate Sharma (Simone Ashley) szexjelenetei bizonyultak a legkörülményesebbnek, ám a sok gyakorlásnak hála annyira belejöttek a színészek a dolgukba, hogy magát az intimitás szakértőt is lenyűgözték: „Jonny és Simone elképesztően ráéreztek arra, hogyan szabaduljanak meg a ruháiktól, ehhez azonban több napon át kellett fel- és levenniük a jelmezeket. Elképesztő volt látni, milyen játszi könnyedséggel fejtették le magukról a kesztyűket, oldották ki a fűzőket és bújtak ki a cipőjükből.”

A második évad hetedik epizódjában látható szexjelenetét például két egész napon keresztül vették fel. Annak, hogy ilyen hosszúra nyúlt a forgatás folyamata, legfőbb oka az volt, hogy a szereplőknek meggyűlt a baja a jelmezekkel. Az újra és újra felvett jelenetekhez a ruhákat is vissza kellett venniük, hogy aztán a kamerák előtt ismét levehessék – ez rendkívül időigényes procedúra!

Bridgerton 2 évad

A készítők rendkívül elégedettek voltak a végeredménnyel, és a kritikusokat is meggyőzték a munkájukkal: sokan üdvözölték, hogy a Bridgerton szexjeleneteiben kiemelten fontos szerepet kap az, hogy a szenvedélyes összebújásokat a nők is élvezzék, ez pedig nem sok tévés produkcióról mondható el. Lizzy Talbot elárulta az Insidernek, hogy a sorozat rendezője, Cheryl Dunye a következő évadban is ehhez tartja majd magát. „Nagyra értékeltem, hogy erről így gondolkodik, ezen a téren is egyetértünk Cheryllel” – avatta be a kíváncsiskodókat az intimitás szakértője.

Mindig nagy élmény számára, ha olyan színészekkel dolgozhat együtt, akik igazi csapattársakként működnek együtt, odafigyelnek a másikra, és érzik is minden rezdülését. „Jonny olyan különleges atmoszférát teremtett a szenvedélyes jelenetek felvétele során, amit ritkán látni: átható a szenvedélyessége, mégsem válik közönségessé vagy durvává mindaz, ami a képernyőn látható. Simone pedig egyszerre gyengéd és erőteljes, amitől gyönyörűvé váltak a közös jeleneteik” – tette hozzá Lizzy Talbot.

Fotó: Getty Images és Netflix

Ezt láttad már?