4 régi kedvenc sorozat, amit újra megnézhetsz

2022. május 27.
A streamingszolgáltatóknak hála nemcsak a legújabb sorozatok kerültek mindössze egy kattintásnyi távolságra tőlünk, hanem a régi nagy kedvenceink is.

A streamingszolgáltatóknak hála nemcsak a legújabb sorozatok kerültek mindössze egy kattintásnyi távolságra tőlünk, hanem a régi nagy kedvenceink is. Az HBO Max platformján például huszonötödjére is megnézhetjük, hogyan készített Rachel véletlenül vaníliás-húsos angol trüffelt, a Netflix kínálatának köszönhetően pedig újra együtt kávézhatunk a Szívek szállodája Lorelai-jával és Roryjával. Ám érdemes egy kicsit alaposabban szétnézned az online műsortárakban, ugyanis nem ez a két széria az egyetlen, amivel visszarepülhetsz egy kicsit az időben. Összeállítottunk egy listát az elmúlt évtizedek közönségkedvenceiből, amelyek között biztosan te is megtalálod azt, ami tiniként vagy huszonévesen a TV képernyője elé ültetett. És hogy miért nem árt, ha néha felfrissíted ezeket az emlékeidet? Nos, a szakértők szerint a nosztalgiázás fantasztikus hatással van a mentális egészségünkre: segíthet átvészelni a nehezebb napokat és optimistábbá tehet minket a jövőnket illetően. Egyszóval, jöhet pár epizódnyi lelkifröccs?

A narancsvidék (The O.C.)

Hol találod? Az HBO Max műsorán.

Hajlamosak vagyunk elfelejtkezni róla, pedig egyáltalán nem A pletykafészek volt az első olyan sorozat, amelyben egy csapat felső tízezerbeli gimnazista drámáit követhettük végig. Sőt a Gossip Girlt valójában éppen A narancsvidék alkotói vitték vászonra. A sajnos csupán négy évadot megélt The O.C. forgatókönyve persze tele van irreális fordulatokkal, de ezt a mai napig képesek vagyunk megbocsájtani az íróknak, mivel Seth Cohen (Adam Brody) szarkasztikus humora még mindig elképesztően szórakoztató, Ryan Atwood (Benjamin McKenzie) pedig továbbra is képes belopni magát a szívünkbe.

A Grace klinika (Grey’s Anatomy)

Hol találod? A Disney+ műsorán.

Bár sokan úgy gondolják, hogy már régen le kellett volna zárni Meredith Grey (Ellen Pompeo) történetét, tagadhatatlan, hogy A Grace klinika minden idők egyik legsikeresebb szériája – nem véletlen, hogy 2022 januárjában berendelték a kórházsorozat 19. évadját is. Mostanra egyébként gyakorlatilag alig maradt olyan szereplő, aki már a kezdetektől fogva a seattle-i kórház orvosa lett volna. Éppen ezért biztosan te is örülsz annak, ha visszaléphetsz azokhoz a részekhez, amikor Meredith és Derek Shepherd (Patrick Dempsey) még egy párt alkottak, hiszen a készítőknek azóta sem sikerült találniuk egyetlen olyan színészt sem, akivel éppen olyan fantasztikus lenne Ellen Pompeo kémiája, mint Patrickkel…

Vámpírnaplók (The Vampire Diaries)

Hol találod? Az HBO Max műsorán.

Az Alkonyat-könyvek és filmek elképesztő lavinát indítottak el a szórakoztatóiparban, mivel Stephenie Meyer műveinek sikere után mintha futószalagon érkeztek volna az újabb és újabb vámpíros (szerelmes) történetek. A True Blood címmel sorozatra vitték Charlaine Harris Sookie Stackhouse regénysorozatát és előkerültek L. J. Smith Vámpírnaplók kötetei is, amiben a Salvatore-testvérek ugyanabba a lányba, vagyis Elena Gilbertbe szerettek bele. A széria összesen hét évadon át futott, és az HBO Maxnak hála felülbírálhatod a döntésedet azzal kapcsolatban, hogy inkább a Team Stefan (Paul Wesley) vagy a Team Damon (Ian Somerhalder) csapat tagja lennél. Ráaádásul a spin-off sorozat (The Originals) is felkerült az HBO Max műsorába.

Dawson és a haverok (Dawson’s Creek)

Hol találod? A Netflix műsorán.

Aligha térhetnél vissza gyorsabban a tinédzser éveidhez annál, minthogy bekapcsolnád a Netflixen a Dawson és a haverok című szériát, amelyben A narancsvidékhez hasonlóan egy gimibe járó baráti társaság mindennapjainak lehetsz szemtanúja. A különbség „csupán” annyi, hogy Dawson (James Van Der Beek) és a többiek élete azért ezerszer közelebb áll a valósághoz, mint például Marissa Cooper túlságosan drámai sztorivonala. A capeside-i tinik tolmácsolásában újra megtapasztalhatod az első szerelmek szépségeit és bonyodalmait, és felidézheted a pályaválasztás nehézségeit is.

Fotó: Frank Ockenfels/Getty Images

Tudtad, hogy a tinisorozat sztárja mára egy tini anyja?