4 sorozat, ha nagy kedvenced A korona

2022. május 21.
Alig hisszük el, pedig igaz, hogy A korona első évadát 6 évvel ezelőtt mutatta be a Netflix. Úgy tudni, hogy novemberben jön az 5. évad, addig viszont van idő végignézni ezeket a sorozatokat, amikkel szuperül ráhangolódhatsz a folytatásra!

Használd ki ezt az alig fél évet arra, hogy megnézd az alábbi sorozatokat, amik minden bizonnyal tetszeni fognak, ha a szívedbe zártad A koronát! Amíg a Netflix színészei teszik a dolgukat, és az új évadon dolgoznak, addig te helyezd magad kényelembe, és kapcsolj ki ezekkel a sorozatokkal!

Fikció és valóság A korona sorozatban

Nem véletlen, hogy a The Crown 2016-os bemutatása óta uralja a sikerlistákat és a kritikusokat is lenyűgözi. A legutóbbi, azaz a 4. évad 24 Emmy-jelölést kapott, reméljük, hogy hasonlóan nagyot alkotnak a készítők a most forgatott epizódokkal is! 

Tudorok

Kifejezetten szenvedélyes jeleneteket is láthatsz benne. Az epizódok VIII. Henrik uralkodásának időszakát mutatják be, az uralkodót Jonathan Rhys Meyers alakítja. A különös személyiséggel megáldott király mellett – a szövevényes szerelmi szálaknak köszönhetően – jobban megismerheted Boleyn Annát vagy Aragóniai Katalint is.

Nagy Katalin

Ez a sorozat, ami Nagy Katalin cárnő életébe enged betekintést, olyan, mintha A korona orosz kiadása lenne! Bár ez „csak” egy négyrészes minisorozat, a készítőknek sikerült nagyot alkotni: néha tényleg úgy érezheted, hogy visszarepültél az 1700-as évekbe, és testközelből figyelheted a legutóbbi filmjében szinte felismerhetetlen Helen Mirren által megformált Nagy Katalin mindennapjait.

Királyság!

A The Royals című sorozat abban tér el leginkább a fentiektől, hogy egy kitalált uralkodócsalád életét mutatja be, méghozzá 4 évadon keresztül. Ha szereted a bulváros, bűnösélvezeteket, akkor ezt imádni fogod. Van benne intrikus uralkodónő, akit nem más, mint Elizabeth Hurley alakít, és persze elkényeztetett hercegnők és meg nem értett, civil életre vágyó hercegek is.

Az Uralkodónő

Történelmi fikciós romantikus sorozatról beszélünk, de mint tudjuk, A koronában is adódtak a valóságtól elrugaszkodott, fiktív jelenetek.., Ahogy a valóságban, ebben a szériában is gyakori szereplő az intrika és a szerelem! A drámai sorozat I. Mária skót királynő küzdelmét mutatja be, aki nem akar lemondani a szerelemről csak azért, mert ő az uralkodónő. 

Fotó: Netflix

Ezt láttad már?