Saját spermájával termékenyítette meg a nőket ez az orvos

2022. június 22.
Az Apánk című Netflix dokumentumfilm egy nagy nevű orvos és a benne vakon bízó páciensek történetét meséli el. Donald Cline a saját spermájával termékenyítette meg a hozzá érkező nőket, akik erről mit sem tudtak.

Szörnyű tettére egy véletlen folytán derült fény, amikor egyik korábbi páciensének lánya elvégzett egy otthoni DNS-tesztet. A nő édesanyja és a többi áldozat sem tudott Donald Cline éveken át tartó „magánakciójáról”, így természetesen bele sem egyeztek abba, hogy ő legyen gyermekeik biológiai apja. Az Apánk című, lebilincselő Netflix dokumentumfilmből kiderül, hogy közel 100 utódot nemzett az orvos…

A szálak összeérnek

A Donald Cline és az általa tőrbe csalt nők és férfiak felkavaró igaz történetét Lucie Jourdan rendezésében meséli el a 2022-es dokumentumfilm. Az első, aki gyanút fogott, hogy valami rémes dolog történt a klinikán, a 41 éves Blumhouse Jacoba Ballard volt: ez az amerikai nő az egyetlen a családjában, aki szőke és kék szemű, ezért kíváncsiságból végzett otthon egy DNS-tesztet, még 2014-ben. 

A 23andME adatbázisának köszönhetően idővel arra is rájött, hogy több tucat féltestvére van, első körben azonban arra kellett rájönnie, ki is a biológiai apja. Hónapokon át tartott a kutatómunkája, aminek eredményeképp kiderítette, hogy Donald Cline orvos, termékenységi szakértő a szerteágazó történet kiindulópontja.

Biztos, hogy többen vannak 50-nél

Jacoba Ballard, miután megtudta, hogy egészen más az édesapja, mint akiről azt hitte, egy internetes fórumon talált rá első féltestvérére. Mindkettőjüknek leesett az álla, amikor meglátták egymást, ugyanis több hasonlóságot is felfedeztek a külsejükben. Ezután együtt végeztettek el egy DNS-tesztet, hogy kiderüljön, valóban rokonok-e, az eredmény pedig a napnál világosabban támasztotta alá, hogy féltestvérek.

Innentől kezdve beindult a gépezet és közel 100, a ‘70-es és ‘80-as években született gyerekről derült ki, hogy Donald Cline leszármazottai. Mint Jacoba elmondta, borzalmas volt a tudat, hogy tulajdonképpen bárkiről kiderülhet, hogy rokonságban áll vele, amiről természetesen egyikük sem sejthetett semmit. Szinte biztos, hogy a felfedezettnél több testérrel rendelkeznek, hiszen a DNS-tesztet önkéntes alapon végezték, a vizsgálatban nem vett részt minden lehetséges Cline-gyermek.

Donald Cline egyik biológiai gyermeke

Így él ma Donald Cline

A Netflix dokumentumfilmjében archív felvételek láthatók az orvosról, aki ma már 80 éves és a szülővárosában, Indianapolisban él. Praxisát 2009-ben adta fel, akkor orvosi engedélyeit is visszavonták. 2017-ben a nyomozás akadályozása miatt 500 dolláros pénzbüntetést kapott és 365 napos felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

Bizarr módon, annak ellenére, hogy tudtuk nélkül termékenyített meg több tucat nőt a saját spermájával, a mai napig rengetegen kiváló szakembernek tartják és lelkesen követik, támogatják. Tette az Indiana állam törvényei szerint nem minősül szexuális zaklatásnak. Arra, hogy mégis miért vetemedett a történtekre, a mai napig nem adott magyarázatot.

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?