Világsztárokkal tér vissza Zamárdiba a STRAND Fesztivál

2022. július 21.
Augusztus 18–21. között tizedszerre nyitja meg kapuit Zamárdiban a STRAND Fesztivál, a MOL Nagyon Balaton egyik fő eseménye, ahol végre a legnépszerűbb világsztárokat és közel 50 hazai fellépőt hallgathatunk meg.

Idén nem egyszerűen csak visszatér Zamárdiba a STRAND Fesztivál, de a szervezők a megszokott színvonalú nemzetközi kínálattal készülnek a négynapos Balaton-parti programra. A korábban bejelentett világsztárokon felül idén a Nagystrandon lép fel Sean Paul, a Clean Bandit, Alvaro Soler és a francia house DJ, Kungs is. A korábban bejelentett előadók közt pedig olyan fesztiválsztárokat találunk, mint Parov Stelar, Tom Walker, Sam Feldt és a The Stickman.

vilagsztar-balaton-tuzijatek-zamardi-strand-fesztival

Sean Paul legutóbb 2019-ben járt volna Magyarországon, ám akkor betegségre hivatkozva lemondani kényszerült fellépését. A jamaikai rapper rajongói így az idei STRAND Fesztiválon pótolhatják az elmaradt koncertélményt.

Az idén máris új dallal, az Everything But You-val jelentkező Clean Bandit brit elektropop-trió már többször adott Magyarországon koncertet, Alvaro Solert azonban eddig mindössze egy alkalommal hallhatta élőben a hazai közönség, augusztus 20-án igazi ünnepi fiesztát várhatunk tőle.

A még mindig csak 25 éves Kungs pedig a David Guettát követő francia house DJ-k új generációját képviseli majd a fesztiválon. A STRAND vasárnapi headlinere az ausztrál Timmy Trumpet lesz, aki előtt aznap a színpadra lép a Punnany Massif, a Valmar és Majka is.

A külföldi neveken túl 50-nél is több hazai előadónak is biztos helye van már az augusztus 18–21. között megrendezett STRAND Fesztivál programjában. A két évvel ezelőtti mezőny olyan nevekkel bővült, akik már főszerepet kaptak a programban. Ilyen Azahriah, Dzsúdló, Bye Alex vagy éppen a Carson Coma.

vilagsztar-balaton-tuzijatek-zamardi-strand-fesztival

Természetesen nem maradhat ki a fesztiválról az idén nagykorúvá lett Halott Pénz sem. „Az idei év fontos a zenekar életében. Pár napja volt az Aréna koncertünk, indulnak a fesztiválok. Még nem volt példa arra, hogy mi magunk állíthattuk össze a fesztivál programját. A 18. születésnapi Halott Pénz Fesztiválra, augusztus 20-ára 18 olyan zenekart és előadót hívtunk meg, akiket nagyon szeretünk és közülük sokakkal korábban már dolgoztunk is együtt. A STRAND három színpadán egymást váltják majd a vendégelőadók, estére pedig egy fergeteges koncerttel készülünk, sok vendéggel. Ezzel persze nincs vége a napnak, hiszen többen még az éjszakai órákban is csatlakoznak a születésnapi show-hoz és koncertekhez” – mondta el Marsalkó Dávid.

A Halott Pénz Fesztivál születésnapi, 24 órás buliján a STRAND-on Beton.Hofi mellett a Blahalouisiana, a ByeAlex és a Slepp, Dzsúdló, a hiperkarma, a Hősök, az Irie Maffia, Krúbi, a Mary Popkids, Ohnody és a Supernem is koncertet ad, de születésnapi parti is várja a közönséget Dedmani, Venom, Columbo, Andro, Izil és Monkeyneck vezetésével. A megunhatatlan Tábortűz helyszín házigazdája idén is Járai Márk, akinek meghívott vendégei az éjszakai órákban lépnek fel, de a hét során vele is találkozhatunk majd a Tábortűz előadójaként. Különleges módon a Filmio Kertmoziban pedig ugyancsak a Halott Pénz szervezi a programot.

vilagsztar-balaton-tuzijatek-zamardi-strand-fesztival

„Sokszoros ünnep az idei. Örülünk, hogy két év kihagyás után végre egy olyan STRAND Fesztiválra készülhetünk, amit régóta vár a közönség és a fellépőink. Augusztus 20-a alkalmából a Balaton legnagyobb tűzijátékát tervezzük Zamárdiban, de a Halott Pénz születésnapi show-ja megkoronázza a fesztivál programját” – mondta el Lobenwein Norbert, a VOLT Produkció vezetője.

Bővebb infó és részletes program ITT!

Fotó: Mudra László, Csudai Sándor

Olvass tovább!