Együtt kezdtük – Pillants bele a hamarosan mozikba kerülő új magyar generációs vígjátékba

2022. július 23.
Az augusztus 4-től látható új magyar generációs vígjáték, az Együtt kezdtük sok tekintetben egyedülálló a mostani mozis felhozatalban. Abban biztosan példa nélküli, hogy a film főszerepeit kilenc, figyelemre méltó fiatal színészre osztotta a második nagyjátékfilmjét jegyző rendező, Kerékgyártó Yvonne. Az elsöprő, bulis hétvége eseményeit elmesélő történetben pedig mindannyian lehetőséget is kaptak izgalmas alakításokra.

Érettségi, egy nagy buli, aztán jó időre csá mindenkinek! A 12. C tagjai közt voltak, akik jártak egymással, meg akadtak köztük jó haverok is, de tíz éven át alig találkoztak. Aztán az egyikük esküvőjének alkalmából a régi spanok, ellenségek és szerelmek (akik megvoltak, és akik nem jöttek össze) újra együtt töltenek egy hétvégét egy balatoni panzióban. Persze semmi sem úgy sikerül, ahogy tervezték. Mert egy ilyen nagy újratalálkozás pont arra jó, hogy kitörjön pár botrány, elcsábítsanak néhány hű szerelmest, elsüssenek egy csomó jó poént, hazudjanak, őszinték legyenek, dumáljanak, igyanak, aztán kezdjék elölről az egészet. Lehet, hogy eltelt tíz év, de a 12. C tagjai nem komolyodtak meg, és úgy tűnik, nem is terveznek ilyesmit. A csodás balatoni helyszíneken játszódó nyári vígjátékot fiatalos humora, jó hangulata és menő zenéje teszi emlékezetessé.

együtt-kezdtük

„A Balaton az ország egyik legszebb vidéke, a magyar filmekben mégis a lehetőségekhez képest ritkán láthatjuk. Az Együtt kezdtükben viszont tudatosan törekedtünk rá, hogy ezt a fiatalos, bulis történetet kimozdítsuk a fővárosból és a szereplőket a Balaton-felvidékre vigyük. Sőt ez a táj nem pusztán hátteret ad az eseményeknek. A Badacsony környéki helyszínek szerves részét képezik a történéseknek a borkóstolástól kezdve a hajókázáson át a festői környezetben zajló esküvőig. Hatalmas öröm volt itt forgatni, és az útkereső huszonéves srácokról, lányokról szóló vígjátékban a Balatont teljes szépségében megmutatni” – mondta Kerékgyártó Yvonne, a film rendezője, aki az Együtt kezdtük jeleneteit 2021 nyarán és őszén a Balaton mellett Budapesten és Londonban rögzítette.

A generációs vígjáték főszerepeit a Színház- és Filmművészeti Egyetem, illetve a Kaposvári Egyetem Művészeti Karának végzett és végzős hallgatói alakítják. Köztük a Jakab Balázs, Kövesi Zsombor, Mosolygó Sára, Lelkes Botond, Koós Boglárka, Mészöly Anna, Hrisztov Toma, Nagy Márk és Kanyó Kata. Mellettük Mucsi Zoltán, Pálmai Anna, Szabó Simon, Jordán Tamás, Kerekes Éva, Péterfy Bori, Zsurzs Kati és Szacsvay László is látható lesz a filmben.

Fotó: InterCom

Olvass tovább!