Jön Lábas Viki, Járai Márk és Felcser Máté első közös filmzenéje!

2022. július 24.
Lábas Viki és Járai Márk közösen énekelnek az új magyar generációs vígjáték, az Együtt kezdtük főcímzenéjéhez készült dalban. Felcser Máté és Járai Márk közös szerzeménye, az Együtt én meg te az újrakezdésről szól, nosztalgiával, érzelmekkel tele.

Az Együtt kezdtük film nézője gyakran találja magát egy buli kellős közepében. Zenei supervisorként, Kádár Tamás – a SZIGET Fesztivál egyik szervezőjének – a feladata volt, hogy megteremtse az alkotókkal együtt a film zenei világát, és összefogja az ezzel kapcsolatos kreatív és gyakorlati teendőket. A fiatal felnőttekről szóló film főcímdalának megírására Felcser Mátét, a Punnany Massif frontemberét kérték fel.

labas-viki-jarai-mark-felcser-mate-filmzene

Máté így mesél erről: „Láttam, hogy jó a csapat, és miután elolvastam a forgatókönyvet arra gondoltam, hogy ez valami kortárs, érdekes dolog, így kapva kaptam a lehetőségen.”

„A dal érzelmeket tolmácsol. Egy filmzene esetében nagyon fontos, hogy oda kerüljön, ahol a helye van, tükröznie kell a film mondanivalóját. Próbáltam hasonló szálakat keresni az életemben, amikor én is átéltem azt az érzést, hogy számomra fontos embereket elsodort mellőlem az élet, és aztán újra találkoztunk” – mondja Szepesi Mátyás, a főcímdal szövegírója.

„Márkkal összeszokott páros vagyunk, hiszen volt már egy közös számunk, amit szintén Szepesi Mátyás írt. Nagyon jó újra együtt énekelni” – meséli Lábas Viki, a Margaret Island énekese.

„Felcser Máté úgy gondolta, hogy az én hangom passzol a dal hangulatához. Nagyon szeretem a magyar filmeket. Eddig még nem énekeltem filmzenében, és ezért nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy felkértek a főcímdal eléneklésére” – mondja Járai Márk, a Halott Pénz énekese.

A dalhoz Juhász Péter rendezésében, izgalmas időutazásként analóg technikával, 35 mm-es filmre forgatva készült a klip, aminek köszönhetően rendkívül kifejezően elevenedik meg a múlt a videóban. A dal szövege az emlékeket idéző képekkel ellentétben a jövőbe mutat: a hazatérésről, az újrakezdésről és az álmok megvalósításáról szól. „Igyekeztünk olyan koncepcióban gondolkodni, amivel izgalmasan tudjuk megmutatni a filmben szereplő karaktereket, helyszíneket, ugyanakkor nem használunk fel jeleneteket a filmből. A forgatás során rengeteg fotót készített Chripkó Lili – ezt a digitális képanyagot analogizáltuk később” – meséli Juhász Péter.

„A film szereplői nagyjából a kortársaim, fiatalok, akik régen nagyon jó barátok voltak, és most együtt buliznak egy nagyot: hát persze, hogy rengeteg izgalmas, vicces, szórakoztató dolog történik velük. Egy elsöprő balatoni hétvége története a film, és nagyon örülök, hogy a zene is visszatükrözi a jó hangulatot. Mire a buli véget ér, a főszereplőink között rengeteg minden történik, a néző pedig remélhetőleg sokat nevet majd, megszereti őket. Én mindegyikükben felfedeztem magam, és az Együtt én meg te teljesen visszaadja ezt az életérzést” – vallja a rendező, Kerékgyártó Yvonne, akinek második játékfilm rendezése az Y generáció, a húszas évek végén járó fiatalok problémáiról, útkereséséről, csalódásairól, döntéseiről és még sok másról mesél, sok humorral, megértéssel, jó zenékkel és balatoni hangulattal.

Romwalter Judit producer így vall a filmről és a dalról: „Örülünk, hogy sikerült egy ilyen önfeledt, jó hangulatú vígjátékot készíteni, remek fiatal szereplőkkel, Balatonnal, sok poénnal a hozzá készült remek dallal. Biztos vagyok benne, hogy minden néző végigneveti a filmet, és ennek a számnak is az a célja, hogy a moziból hazafelé menet mosolyogva dúdolják.”

A film augusztus 4-től lesz látható országszerte a hazai mozikban az InterCom forgalmazásában.

Olvass tovább!