Profi tánccal lepett meg minket Lábas Viki a Margaret Island új klipjében

2022. január 16.
A Margaret Island első táncos klipjének képi világát Szeleczki Rozália rendező és Czár Gergely koreográfus álmodta meg, amiben Viki nem félt kilépni a komfortzónájából: életében először kísérletezett a kortárs tánccal. A Senki nem felel című dalukhoz forgatott klipben az énekesnő egy fiatal, profi kortárs balett-táncossal, Vincze Lotárral mutatja be egy párkapcsolat dinamikáját.

„A dalból kiindulva született meg a klip koncepciója, amelyben egy kapcsolat vége utáni sivár jelen és a megszépült múltbéli emlékek összegabalyodnak. A két ember újra találkozik, és összhangba kerül egy rövid időre. Már nem lehet eldönteni, hogy mi a valóság, és mi a képzelet – avat be a rendező a klip munkálatainak kulisszatitkaiba. – Nagyon inspiráló volt a közös munka Vikivel, aki hihetetlen maximalizmussal és bátorsággal állt hozzá a projekthez, és Czár Gergő koreográfussal, akivel a tánc koncepcióját megalkottuk, valamint Vincze Lotár táncossal, aki segített mindezt életre kelteni. A sokszor viszontagságos körülmények ellenére a próbafolyamat, a styling és látvány előkészítése, a forgatás is igazi csapatmunka volt, amiből nemcsak az egész stáb, de a zenekar is kivette a részét.”

lábas-viki

A forgatást megelőző próbafolyamat során Lábas Viki heteken át rendszeresen lejárt a szegedi próbaterembe, elmondása szerint azonban minden perc megérte, rengeteget adott neki a közös tánc: „Bár mindig is szerettem táncolni, magam is meglepődtem, milyen óriási élményt szereztek számomra a hosszú próbanapok Lotárral és a koreográfusunkkal, Gergővel, akiknek nagyon hálás vagyok, hogy amatőr létemre is szívesen fogadtak engem, és a legnagyobb türelemmel biztattak a nulladik perctől kezdve.”

„Már nevetve emlékszem vissza az őrületes izomlázra, amit a 3-4 órás próbák után éreztem. Most értettem meg csak igazán, mit jelent a »tetőtől talpig« kifejezés… Kemény volt, de nagyon szeretem a végeredményt. A tánc pedig valódi terápia volt számomra, imádnám, ha valamilyen formában be tudnám építeni az életembe a későbbiekben!” – meséli az énekesnő. A klipforgatás ráadásul nem várt nehézségek elé is állította az énekesnőt: a táncteremben begyakorolt koreográfia a fóti homokbánya ingatag talaján alaposan megdolgoztatta a szereplőket.

A klipben szereplő látványos rozsdavörös ruhát Viki és stylistja, Takács Márk Ádám álmodták meg külön erre az alkalomra, az egyedi fejdísz pedig egy fiatal kortárs tervező, Vecsei Zsófi alkotása. A dalt a Margaret Island ősszel megjelent, negyedik stúdióalbumán, a Hol marad az én történetem című lemezen hallgathatjuk meg, ha pedig mi is szívesen megmozdulnánk Vikivel együtt a dallamokra, akkor február 5-én, az Akvárium Klubban a helyünk!

Fotó: Hegyi Júlia Lily

Olvass tovább!