Leszbikus jegesmedvékkel jön a Peppa malac

2022. szeptember 07.
A Thomas, a gőzmozdony első autista karaktere után most bemutatták a világ egyik, ha nem a legnépszerűbb rajzfilmsorozatában az első azonos nemű párt. A Peppa malac 2004. óta fut, és az óvodások egyik kedvence.

Az emberi tulajdonságokkal felruházott állatkarakterek – köztük Peppa és például barátnője, Suzi bari vagy Danny kutya – a családjukkal voltak, amikor a történelmi jelenet zajlott. Ebben a részben Penny, a jegesmedve két lány jegesmedvét rajzolt, majd elmagyarázta alkotását barátainak: „Penny, a jegesmedve vagyok és az anyukámmal és a másik anyukámmal élek – mondta. – Az egyik anyukám orvos, a másik anyukám spagettit főz. Imádom a spagettit.”

peppa-malac-azonos-nemu-par

A közösségi oldalak természetesen felrobbantak, és a legtöbben pozitívan fogadták az LMBTQ-karakterek megjelenését a Peppa malacban. Sokak szerint ezzel a gyerekrajzfilm példát mutat sok felnőtt sorozatnak és filmnek, melyekben még ma sem ábrázolják megfelelően az LMBTQ-embereket. Természetesen voltak olyanok is, akik azonnal azt követelték, hogy hagyják békén a gyerekeket az azonos neműek házasságával.

peppa-malac-azonos-nemu-par

Nem a Peppa malac az első mese az utóbbi időben, mely egyre nyitottabb a másság iránt. Nemrég a Thomas, a gőzmozdony karakterei között jelent meg Bruno, a fékezőkocsi, az első autista szereplő. Hangját a kilencéves, autizmussal élő gyerekszínész, Elliot Garcia adja. A karakter személyiségét és szövegét a Mattel Television az amerikai autizmussal élők szervezetével, az Autistic Self Advocacy Networkkel, valamint autizmussal élő írókkal és szóvivőkkel közösen dolgozta ki. „Fontos, hogy minél szélesebb körben lássanak az emberek autizmussal élő karaktereket a képernyőn, mert csak az Egyesült Királyságban 160 ezer autizmus spektrumzavaros iskoláskorú gyermek él, akik szeretnék, hogy ismerjék a történetüket. De legalább ilyen fontos az is, hogy a nem autista gyerekek belelássanak és megértsék, milyen lehet autizmussal élni, így empatikusabbak legyenek társaikkal.”

Forrás: Mirror Fotó: Channel 5

Olvass tovább!